Waarom zou ik veranderen?

“Ja, we willen wel dat er wat verandert, maar we zijn bang om te veranderen en zetten onze hakken in het zand

Waar komt die weerstand voor verandering toch vandaan? We willen wel gezonder worden, fitter, energieker, vrolijker, opgewekter zijn en we dromen over een toekomst die ons toelacht. We ‘hopen’ erop! Waar zouden we toch zijn zonder ‘hoop’?

Hoop is net zoiets als water, we hebben het nodig om te overleven, een week zonder water en we zijn dood! Zo is het eigenlijk ook met hoop! Het is een van de drijfveren van ons leven! Maar ‘hopen’ zonder een handeling is net zoiets als bij een water put gaan staan met je emmer en verwachten dat deze emmer vanzelf vol loopt. Dat werkt niet, we moeten zelf ook ‘doen’. Wie of wat houdt ons eigenlijk tegen? Het antwoord op die vraag is makkelijk te beantwoorden, maar vaak lastiger toe te geven. Diegene die verandering tegen houdt, dat ben je natuurlijk zelf! Het oude vertrouwde en het gemak houdt patronen & rituelen, ongeacht of deze nu minder efficiënt zijn en wel of niet werken, in stand. We veranderen niet puur uit angst om dat vertrouwde los te laten! Oud en vertrouwd, slecht of niet, het biedt ons ook zekerheid, we weten wat er gaat komen. Daarom zeggen mensen lastig hun baan op, ook al is deze helemaal niet leuk en is je baas eigenlijk een klootzak.

Daarom blijven we in een relatie, ook al hebben we elke dag een conflict en is de passie allang gedoofd! Daarom vluchten we in een eetstoornis, omdat het ook een vertrouwd patroon is en ons als mens ook een zeker mate van ‘zekerheid’ biedt. Verandering is lastig, omdat wij als mensen de waarde van wat we nu hebben overschatten en de waarde van wat ze zouden kunnen krijgen, door het oude vertrouwde op te geven, vaak onderschatten. Zo zei een goede vriend van me ooit tegen mij om te winnen moet je durven te verliezen”. Dus vooruit met die geit en geef jezelf een schop onder je kont, maar om tot verandering te komen hebben we niet altijd een schop onder onze kont nodig.

FBNY.jpg

De behoefte voor verandering ontstaat namelijk vanzelf als de mate van ontevredenheid en de hiermee gepaarde pijn over de huidige situatie - in combinatie met het verlangen naar de nieuwe situatie - groter is dan de moeite die de verandering kost. Het verlangen en het hiermee gepaarde plezier wat het je gaat opleveren moet dus groter zijn!

 

 

Heb jij een verhaal wat je graag wilt delen, e-mail je artikel dan naar info@isapower.nl

Klik hier: gratis kennismakingsgesprek of personal coachingHeb jij het zelfhulpboek van Isabelle al gelezen?

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!
Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?
Een dag uit mijn eetstoornis (door Tessa)
- Drunkorexia - de alcoholische eetstoornis. Bestaat het echt?
- Fall in love - leren eten zonder schuldgevoel.
- Wat vergoed de zorgverzekeraar bij eetstoornissen?
- Kun je iets willen? Of wil je het dan al?
- Wat is nu eigenlijke het ideale schoonheidsideaal?
- Is een eetstoornis alleen een vrouwending? 
- Een eetstoornis kan werkelijk iedereen overkomen, of toch niet? 
- Waar verlang jij werkelijk naar?
- Als olifanten konden vliegen dan .....
- Wat doe jij met tegenwind in je leven?
- Hoe raak je in je flow?
- Waarom zou je veranderen?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij het volgende (B)EAT IT Camp?