Een eetstoornis is voor vele nog een onbekend terrein...

Kelly Thijssen en Esmée Rekers.

Kelly Thijssen en Esmée Rekers.

Tijdens het schrijven van ons profielwerkstuk hebben we onderzoek gedaan naar de risicofactoren van anorexia, boulimia en binge eating. Hiervoor hebben we meerdere in-depth interviews afgenomen, met mensen die er lijden aan een eetstoornis en mensen die het overwonnen hebben. Met als doel antwoord te krijgen op welke factoren nou precies een eetstoornis kunnen veroorzaken. Een van de interviews die we hebben afgenomen was met iemand die op dit moment aan de ziekte lijdt. Het andere interview was met ervaringsproffesional, schrijver en coach Isabelle Plasmeijer, welke zelf haar eetstoornis heeft weten te overwinnen. Het was bijzonder om te horen hoe zij haar ziekte heeft weten te overwinnen. Openhartig vertelde Isabelle ons over haar strijd tegen de weegschaal, de negatieve gevolgen op haar lichaam, zelfbeeld en compulsieve en obsessieve neiging om te sporten en om af te vallen. We hebben Isabelle veel vragen gesteld en elke vraag beantwoordde zij oprecht en eerlijk, hierdoor hebben wij een beter beeld gekregen hoe mensen zich werkelijk voelen tijdens deze eetstoornis en hoe zij hier mee omgaan. Veel mensen blijken niet of gedeeltelijk af kunnen komen van hun eetstoornis. We vinden het super dat het Isabelle na ruim vier jaar wel is gelukt. Vandaag de dag zet zij zich in om de taboe rondom eetstoornissen weg te nemen en geeft ze lezingen en workshops en coached ze andere om de eetstoornis ook te overwinnen. Wij zijn haar zeer dankbaar dat zij, gezien haar drukke agenda, tijd heeft vrij weten te maken om ons op weg te helpen met het afronden van ons profielwerkstuk.

Heel erg bedankt voor je medewerking Isabelle, we laten weten hoe ons profielwerkstuk is gegaan.

Liefs,

Kelly Thijssen en Esmée Rekers

HAVO Notre Dame des Anges in Ubbergen

Chat with us