Eetstoornis training professionals

"Je bent niets waard dik varken"

Tijdens de 'training eetstoornissen' zullen we jou en je team niet alleen leren wat een eetstoornis werkelijk is en hoe je een eetstoornis patient kan helpen. Ook leren we jou praktische coach vaardigheden om een doorbraak te bewerkstelligen bij jouw client. We spelen altijd in op de reeds aanwezige kennis en ervaring binnen jullie team. Geen enkele eetstoornis training is dan ook hetzelfde. We hebben een basis training eetstoornissen en een verdiepingstraining eetstoornissen. Ben je net gestart als therapeut, of werk je al 10 jaar met mensen met eetstoornissen? Laat het ons weten, en wij passen ons programma aan op jou/jullie kennis niveau. 

Doelgroep

De eetstoornis training is bestemd voor collega's, denk daarbij aan huisartsen, orthopedagogen, pedagogen, GGZ medewerkers, GZ-agogen, psychiatrische verpleegkundigen, verpleegkundigen, therapeuten en coaches, diëtisten en voedingsdeskundigen, kindertherapeuten, ervaringsdeskundigen op het gebied van eetstoornissen en/of maatschappelijk werkers die zich willen specialiseren in effectieve behandeling van eetstoornissen. 

Ervaringsdeskundig en professioneel

ISA Power vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk professionals - actief in het werkveld van eetstoornissen - op de hoogte zijn van de ontwikkeling, behandeling en preventie bij eetstoornissen. De training is leerzaam, praktisch, interactief en leert o.a. over de angsten, gedachten, gedragingen van mensen met eetstoornissen.

Doel van de training:

  • Jouw medische & psychologische kennis over eetstoornissen vergroten zodat je weet waar je werkelijk over praat;
  • Ervoor zorgen dat jouw cliënt zich begrepen voelt, o.a. om gevoelens van eenzaamheid, schaamte en schuld te verminderen;
  • Praktische tools (do's and don'ts) en communicatie strategieën aanreiken zodat jouw client zich echt begrepen voelt;
  • Bewust herkennen van eetstoornis cognities, en het ontwikkelen en versterken van positieve cognities;
  • De eetstoornis 'stem' en eetstoornis gedachten onderscheiden van de gezonde 'ik' bij jouw cliënt. Hoe maak je dat inzichtelijk?;
  • Systemisch werken, hoe en wanneer doe je dat? Hoe betrek je het systeem bij de behandeling? En is dat altijd nodig?;
  • Jouw professionele houding en bejegening. Wat kan en mag?
  • Hoe, wanneer en naar wie verwijzen? (sociale kaart).

Waarom deze training?

Cliënten met eetstoornissen komen in de regel in therapie omdat zij gebukt gaan onder fysieke en mentale problemen en klachten, waarbij de balans tussen draagkracht en draaglast begint te verschuiven en het zelfbeeld negatief of zelfs verwrongen is. Deze training kan een zinvolle bijdrage leveren aan jouw kennis en het herstel van deze balans en het zelfbeeld van jouw client.

Esther Eppenga Arts eetstoornissen www.isa-power.nl

De trainer

Esther Eppenga
Ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen

"Na mijn studie geneeskunde ben ik in 2001 gaan werken als docente medische vakken. In 2002 heb ik  een didactische bevoegdheid behaald. In de afgelopen jaren heb ik trainingen gegeven voor verschillende opleidingscentra, bedrijven en zorginstellingen.  Trainingen over bv de bouw en werking van het menselijk lichaam, over ziektebeelden, triage, Burn-out en medicatie.                 

De laatste jaren ben ik mij meer gaan interesseren vóór en specialiseren in “het brein”.  De mogelijkheden en de plasticiteit van dit orgaan vind ik fascinerend. Als trainer is het keer op keer een uitdaging om met alle deelnemers de vooraf gestelde doelen te behalen waarbij ik geniet van leergierigheid en motivatie van deze deelnemers maar bovenal van hun betrokkenheid naar de eigen doelgroep/cliënten/patiënten. Voor wat betreft eetstoornissen ben ik zowel medisch onderlegd als ervaringsdeskundig."


Hoe ziet de eetstoornis training eruit?

Training worden aangepast aan doelgroep en niveau van kennis en ervaring. Zo zal een psychiatrisch verpleegkundigen andere behoeften en wensen hebben dan een huisartsenpraktijk. In onze trainingen spelen wij direct in op wat er speelt binnen jullie organisatie, zodat jullie met meer kennis en zelfvertrouwen aan het werk kunnen.

De duur van de training is afhankelijk van behoeften en jullie agenda. We bieden een basis training aan variërend van 2 uur, halve dag tot een volle trainings dag van 10 tot 17 uur, en dan zijn er nog onze verdiepingsdagen waar we dieper ingaan op diverse coachstijlen/behandelvormen, uitdagingen op jullie werkvloer en casustiek.

Mail ons gerust voor het maken van een training op maat. 
E-mail naar: info@isapower.nl

Chat with us