Boost behandeling eetstoornissen

Deze boost behandeling is voor mensen die vast lopen en bereid zijn een intensieve training te volgen van 2, 3 a 4 weken achter elkaar. Het programma wordt geheel op maat gemaakt. Wellicht heb jij het gevoel dat de hulp die je tot nu toe hebt gehad niet voldoende aansloot bij hun jouw unieke behoeften en wensen? Misschien heb je al meerdere behandelingen achter de rug en ben je nog steeds niet beter? Waarschijnlijk verlies je hoop en kracht om door te gaan? Soms wordt het zelfs uitzichtloos en heb je de wens om er niet meer te zijn. Tijdens de boost behandeling gaan we terug naar jouw kern, onderzoeken we waarom jij bent gevlucht in je eetstoornis, kijken hoe we de destructieve cirkel kunnen doorbreken, provocatief proberen we jou liefdevol te confronteren en bekrachtigen in je mens zijn. Leren om gaan met jouw gevoeligheden en sensitiviteit, daar gaan we voor! Het leven moet je leren leven. 

HOE ZIET DE BOOST BEHANDELING ERUIT? 

De boost behandeling duurt gemiddeld 2 tot 4 weken. Afhankelijk van jouw geestelijke en fysieke conditie kijken we wat jij aan kan. Het is daarbij belangrijk om van te voren zo veel mogelijk informatie te hebben voordat we aan de slag gaan. Tijdens deze boost werken we aan verschillende levensgebieden en wordt jouw familie (systeem) nauw betrokken in het proces. Elke dag ben je zo'n 3 tot 5 uur bezig met jouw coach, daarna ga je thuis zelfstandig verder aan de opdrachten voor de volgende dag. Dit is uitdagend, inspirerend, motiverend maar vooral intensief proces en jouw 100% inzet is daarin belangrijk. Na de boost ga je verder met ons nazorgtraject en heb je maar 1 à 2 keer per week een sessie met je coach. 

“Na 5 jaar met mijn eetstoornis geleefd te hebben was ik er klaar mee, en ook klaar voor om het los te laten. Ook al was loslaten heel eng en moeilijk. Ik wilde weer echt vrij zijn, en kunnen genieten van het leven. Deze BOOST heeft mij geholpen om mijn eetstoornis los te laten.”    - Maartje

“Na 5 jaar met mijn eetstoornis geleefd te hebben was ik er klaar mee, en ook klaar voor om het los te laten. Ook al was loslaten heel eng en moeilijk. Ik wilde weer echt vrij zijn, en kunnen genieten van het leven. Deze BOOST heeft mij geholpen om mijn eetstoornis los te laten.” - Maartje

“Ik vond het heel spannend om hier aan te beginnen. Het was dit of nog een opname in de kliniek. En dat laatste wilde ik echt niet meer. Ik heb in 4 weken tijd echt heel veel inzichten gehad en veel van mijn eetstoornis los kunnen laten. Ik ben heel blij dat ik een BOOST kon doen bij Isabelle.“    - Sylvia

“Ik vond het heel spannend om hier aan te beginnen. Het was dit of nog een opname in de kliniek. En dat laatste wilde ik echt niet meer. Ik heb in 4 weken tijd echt heel veel inzichten gehad en veel van mijn eetstoornis los kunnen laten. Ik ben heel blij dat ik een BOOST kon doen bij Isabelle.“ - Sylvia


LEARNING BY DOING 

Samen met jouw coach ga je aan de slag. In een rap tempo stimuleren we je om jouw overtuigingen, je ‘geloofsysteem’, op z'n kop gezet zodat je nieuwe en positievee overtuigingen kan gaan maken. Tijdens de BOOST maak je kennis met een combinatie van mindfulness, pmt, hypnose, visualisatie, cognitieve gedragstherapie, massages en zelfbeeld oefeningen. 

JIJ denkt mee en HEBT INSPRAAK

 We maken altijd een op maat gemaakt BOOST programma voordat we van start gaan, en jij denkt actief mee en hebt inspraak op jouw behandeling.
Ook paardentherapie, een familie opstelling en/of traumaverwerking kan onderdeel uitmaken van het programma. Indien nodig, hebben we in ons team een aantal coaches die EMDR kunnen geven.


NOG MEER KLANT ERVARINGEN…

"We wisten niet meer waar we heen moesten met onze dochter. Ze voelde zich verloren en wanhopig. En ook wij wisten niet meer wat we konden doen als ouders. De behandelingen die ze had gehad hielpen maar tijdelijk, elke keer viel ze terug. Bij ISA Power doken ze meteen naar de kern van haar eetprobleem. Doordat ze door iemand werd begeleid die het zelf had meegemaakt kon onze dochter haar coach niet voor de gek houden. We zijn super blij dat ze de boost behandeling van 3 weken heeft gedaan. Ze heeft echt een ommekeer kunnen maken en we zien beetje bij beetje onze oude dochter terug komen."
- Moeder S.


Ik schaamde me, voelde me onbegrepen en alleen. De lange wachttijden bij veel reguliere zorgverleners maakte mij bang. Toen ik eindelijk besloot hulp te zoeken voor mijn eetstoornis kon ik nergens terecht. Bij ISA Power kon ik meteen dezelfde week op intake en werd ik opgevangen. Ik heb gekozen voor de boost behandeling omdat ik 3 tot 5 uur per dag aan mezelf kon werken en het was super leerzaam en zelfs leuk. Natuurlijk was het soms ook moeilijk en confronterend, want ik werd met mijn neus op de feiten gedrukt. Mijn coach was erg direct maar ook heel aardig, en die combinatie had ik nodig om te herstellen. Ik heb in 4 weken geleerd om mijn verleden een plekje te geven, om negatieve gedachten om te buigen, en te kiezen voor 100% herstel. Ik ben weer gemotiveerd en ik zet nu door tijdens de nazorg behandeling!
- Geertje (17 jaar)


Chat with us