Buddy Up - programma voor medestrijders

“Wanneer je ontdekt dat jouw dierbare een eetstoornis heeft loop je eigenlijk altijd achter de feiten aan.”

Naasten moeten direct handvatten krijgen om hun dierbare met een eetstoornis te helpen. Dat kan alleen door breder te kijken dan het eetgedrag en door het netwerk, in het bijzonder de ouders, er nauw bij te betrekken. Of je nu ouder bent van een kind of jong volwassene, het ‘Buddy Up’ boek en het online trainingsprogramma is speciaal voor medestrijders*

Wat biedt het programma?
In het BUDDY UP boek vind je van A tot Z antwoorden op de meest prangende en gestelde vragen door ouders. Je leert alles over eetproblematiek (en multi problematiek) en wat er bij écht herstel komt kijken.

Op het online portaal is ongeveer 20 uur aan video trainingsmateriaal:
🎦 13 video’s met ouders, kinderen en experts;
🎦 35 trainingsvideo’s met Isabelle Plasmeyer;
⏯ 4 audio’s om samen met je kind te beluisteren;
⏏️ Downloads: oefeningen en werkbladen;
⏏️ Signaleringsplan en een zelfzorgplan;
⏏️ Re-integratieplan en opbouwschema voor school/werk.

Bedrijven en professionals die dit programma willen inzetten voor hun professionele ontwikkeling kijk hier.

Online training eetstoornissen voor naasten, medestrijders en hulpverleners
kind met eetstoornis ouder programma eetstoornissen www.isa-power.nl

Medestrijders *

○ Ouders en verzorgers
○ Broers en zussen
○ Familie en naasten
○ Vrienden en vriendinnen
○ Mensen van school/werk/clubje
○ Professionals en hulpverleners
○ Wijkteam/docenten en iedereen die meer wil leren over eetproblematiek


”Steeds als ik verdwaalde of op een dood spoor kwam tijdens de eetstoornisperikelen van mijn kind, gebruikte ik dit duidelijk, praktisch omschreven en motiverende boek als duiding en kompas. Dit boek en het online trainingsprogramma met alle videos is een absolute aanrader voor ouders, familieleden, professionals en medisch personeel om te lezen/weten waar een eetstoornis werkelijk om draait. Je leert niet alleen over hoe te handelen maar ook hoe je jouw kind kan begeleiden.”
— Moeder Mathilde

Voordelen programma:
✅ Verfrissende en hoopvolle kijk op herstel van eetproblemen
✅ Leer de geheime boodschap kennen van het eetprobleem
✅ Zelf lezen en video’s kijken op jouw tempo en in jouw tijd
✅ Veel herkenning en steun voor alle medestrijders
✅ Vernieuwende ideeën en tips om thuis samen toe te passen
✅ Ervaringsverhalen van ouders, kinderen en experts
✅ Constructieve en praktische tips

Buddy Up prijs €149,- (incl. verzendkosten).

Voor de meeste ouders bieden groepsgesprekken met lotgenoten veel herkenning en steun, maar voor sommige ouders is het verdriet en de onmacht van andere kinderen en ouders niet altijd constructief om zelf verder mee te komen. Andere ouders vinden het soms zelf ook lastig om tijd vrij te maken voor therapie, hebben een baan en hebben soms ook nog de zorg voor hun anderen kinderen. Het kan ook zijn dat jouw kind niet open staat voor familie therapie of gesprekken, het kan ook zijn dat je gescheiden bent en dat je kind jullie continu overal buiten houdt.

Naast de 35+ trainingsvideos met Isabelle Plasmeyer vind je op het online portaal ook video interviews van ouders en kinderen. Ook heeft Isabelle diverse onderzoekers en experts op het gebied van eetstoornissen gesproken, o.a. Prof. Greta Noordenbos, schrijver en onderzoeker op het gebied van eetstoornissen spreekt over het belang van goede emotie regulatie en aandacht voor innerlijke kritiek bij eetproblemen, Prof. Dick Swaab (hersen specialist en bekend van het boek ‘Wij zijn ons brein‘) spreekt over de functie van de hersenen en wat je kan doen om de hersenen te trainen, onderzoeker en bewegingswetenschapper Cees Boerhout praat over PMT en emoties uitte zoals boosheid en agressie, Psychiater Dr. Miranda Fredriks spreekt over de voor- en nadelen van medicatie, Kinderarts Dr. Tim Vreede en Dr. Annemarie van Bellegem over lichamelijke gevolgen en risico’s, Prof. Annemarie van Elburg (hoogleraar en werkzaam bij eetstoorniskliniek Rintveld in Zeist) spreekt over dilemma’s in de eetstoorniszorg, Dr. Menno Oosterhof (dwang en ocd specialist en bekend van het boek ‘Vals alarm‘) spreekt over dwang en OCD. En Jolanda Wielemaker is Autisme expert en EMDR traumatherapeut spreekt over haar ervaring met comorbiditeit, autisme en eetstoornissen.

★ De video interviews waar onafhankelijke professionals en experts, ouders en kinderen aan hebben meegewerkt zijn voor iedereen toegankelijk en te zien op ons Youtube kanaal.
★ Dit programma is niet ter vervanging van welke medische of psychische hulp dan ook. Ons advies is om dit programma te gebruiken als aanvulling, naast een andere vorm van hulp.


Sneak preview boek ↓

Er werd veel gefocust op het gewicht en eten. En daar ligt nu juist het probleem, én tevens de uitdaging. De oorzaak van anorexia en andere vergelijkbare eetproblemen is niet somatisch. De oorzaak is psychisch. Vroeger dacht ik “als mijn kind weer eet, dan kan de oorzaak pas aangepakt worden”, maar dit is niet waar. Door de focus op het eten te leggen in plaats van op de reden waarom je kind niet eet, niet kán eten, wordt de controle over eten voor het kind nog belangrijker.”
— Quote uit het boek, van een moeder