Het geheim van succes is vastberadenheid

Om te leren van je fouten moet je wel weten dat je ze maakt, zo sprak Plato (filosoof) honderden jaren geleden. En wie een fout begaat en deze niet herstelt, begaat er nog een. 

Fotografie: Nik MacMillan, unsplash.com

Fotografie: Nik MacMillan, unsplash.com

De fouten die je maakt, bepalen wie je bent. Hoe interessanter je fouten, hoe interessanter je leven kan zijn. Om te kunnen leren van je fouten moet je de volgende dingen doen:
* Je moet bereid zijn om jezelf in de positie te brengen waarin je interessante fouten mag maken.
* Je moet genoeg zelfvertrouwen hebben om deze fouten ook toe te kunnen geven.
* En je moet moedig genoeg zijn om te willen veranderen.

Geen fouten maken is misschien wel de grootste fout die je kan maken. Dus maak ze, elke dag opnieuw, leer ervan en groei. Op het moment dat je je bewust bent van je eigen fouten en valkuilen, en als je snapt waarom je dingen doet zoals je ze doet, pas dan kun je veranderen.

Maar wat als jij je al bewust bent, en het je dan alsnog niet lukt? Angst is voor velen een blokkade om door te zetten. Soms doen we dingen tegen beter weten in. Soms blijven we roken, terwijl we onze longen uit ons lijf hoesten. Soms blijven we overgeven, terwijl onze tanden en keel er pijn van doen. 

Laat deze tips je helpen, om de stap van 'weten' naar 'doen' te gaan maken.

1. Als je niet meer weet wat je moet doen, vertel de waarheid.

2. Als je verdrietig en teleurgesteld bent, vertel de waarheid.

3. Als je kwaad, boos en gefrustreerd bent, vertel de waarheid.

4. Bij angst en onzekerheid, vertel de waarheid.

5. Ga voor de spiegel staan en vertel jezelf de waarheid.

Vanaf het moment dat je beslist dat je iets wilt veranderen, dan kun je datgene wat je eerst geloofde gaan loslaten. Verandering en succes komt van binnenuit, niet van buitenaf. Het is belangrijk om te weten waar je heen wilt. Want als je geen doel hebt, kun je niet scoren.

Je hebt er vast al van alles over gelezen. En je hebt Google gebruikt, en alles opgezocht. Misschien heb je al 1000 boeken gelezen, maar nog steeds heb je niet het resultaat wat je eigenlijk diep van binnen wilt. Dat komt waarschijnlijk omdat angst je tegenhoudt en je nog niet in ACTIE bent gestapt. Het verschil tussen kennis en wijsheid is het verschil tussen ‘weten’ en ‘doen’.

Het geheim van een succesvolle verandering is vastberadenheid. Ben jij vastberaden in hetgeen wat je wilt? Wil je echt? Echt?

En plan een intake gesprek om te ontdekken wat ISA Power voor jou kan beteken. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat geen enkel traject bij ISA Power hetzelfde is. Wij maken altijd maatpakjes, omdat we geloven dat jij uniek bent en unieke behoeftes hebt. 

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 

Chat with us