Wie moet jou wakker schudden?

Henriette Smit www.isapower.nl

Stap voor stap herstellen

Mijn naam is Henriëtte Smit en ik ben coach bij Isa Power. Ik heb ongeveer vanaf mijn 12e een eetstoornis gehad. Pas toen ik 19 jaar was heb ik definitief afscheid kunnen nemen van mijn eetstoornis.

Ik vergat voor mezelf te zorgen

In de periode van mijn eetstoornis wist ik al zeker dat ik er iets mee wilde doen, alleen was ik er nog niet klaar voor. Ik stond klaar om iedereen te helpen die ergens mee worstelde, vooral op het gebied van eetproblemen, maar zocht daarmee enorme triggers op, en vergat voor mijzelf te zorgen. Het was mijn studie loopbaan begeleider die me flink wakker heeft geschud. Ik besloot aan mijzelf te gaan werken en automatisch volgde het herstel met eten.
Stapje voor stapje leerde ik weer van mijzelf te houden en kreeg ik meer zelfvertrouwen. Ik heb geluk met mijn moeder, die ondanks dat ik weinig deelde, altijd onvoorwaardelijk achter mij stond. Zonder haar was ik nooit geweest waar ik nu ben.

Mijn eetstoornis was eventjes "nuttig"

Ik heb geleerd dat mijn eetstoornis een hele nuttige functie heeft gehad, het heeft mij een hele moeilijke periode helpen overleven, maar toen ik hem niet meer nodig had, zat hij al te diep, was ik verweven met mijn eetgestoorde gedachtegang. Pas toen ik leerde om mijn eetstoornis te bedanken kon ik het echt los gaan laten, toen ik mijzelf erkenning gaf voor pijn uit mijn verleden en mijn onzekerheid minder werd kon ik gaan groeien. Kon ik mijzelf krachtiger neerzetten, durfde ik mijn dromen achterna te gaan.

Uiteindelijk heb ik mijn droom om mensen die lijden aan het leven en vaak dus ook een eetstoornis nagejaagd en coach ik nu vanuit ervaringsdeskundigheid. Ik heb dus geleerd om mijn eigen ervaring op een professionele manier in te zetten en bied mijzelf aan als inspiratiebron, motivator en wil ik onvoorwaardelijke liefde geven. Ik ben dankbaar voor alle kansen en leermomenten die ik heb gehad en ben benieuwd wat de rest van mijn leven voor mij in petto heeft!

Jou gun ik dit ook. En plan een intake gesprek om te ontdekken wat ISA Power voor jou kan beteken. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat geen enkel traject bij ISA Power hetzelfde is. Wij maken altijd maatpakjes, omdat we geloven dat jij uniek bent en unieke behoeftes hebt. 

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 

Chat with us