Zou je dat wel eten? Mijn Story of Hope

Geschreven door Linda

Ik was een heel gewoon vrolijk meisje totdat ik van de een op andere dag ineens het middelpunt werd van pesterijen zowel geestelijk als fysiek. Ik had geen idee waarom. Vanaf dat moment ben ik mezelf gaan wijsmaken dat er iets mis was met mij en werd heel onzeker of ik het allemaal wel goed deed. Toen de puberteit begon veranderde mijn lichaam wat ik niet leuk vond. Ik begon mij af te zetten tegen alles en iedereen en bouwde ik een muur om mij heen. Mijn moeder was bang dat ik te dik zou worden en limiteerde het lekkers, maar ik ging op de fiets naar de middelbare school en kocht onderweg gewoon mijn eigen snoep. Ik ging steeds vaker stiekem eten kopen en het dan ook stiekem opeten. Als iemand dan zei “zou je dat wel eten?”nam ik het juist en meer dan ik anders zou hebben gegeten. Ik kwam in korte tijd best veel aan, en mijn eerste dieet werd een feit! Thuis hield ik mij keurig aan het dieet, buitenshuis at ik alles wat los en vast zat. Eten was mijn vriend als ik het at, maar daarna maakte het mij boos en verdrietig, ik voelde mij slecht en niet goed genoeg en probeerde van alles te compenseren. Ook schold ik mezelf uit voor alles wat je maar kan bedenken.

"A negative mind will never give you a positive life"

Op 17 jarige leeftijd ging ik op kamers en daar had ik vrij spel. Daar begon ik ook met braken en laxeren. Ook de 25 jaar daarna waarin ik mijn man leerde kennen, trouwde en 2 prachtige kinderen kreeg bleef ik rommelen met eten. Lijnen, afvallen, aankomen en ik werd steeds depressiever. Toen was de maat vol het kon zo echt niet langer, zo wilde ik niet leven! Ik wil genieten van het leven en mijn kinderen blij en gelukkig zien opgroeien maar daar hebben ze wel een voorbeeld voor nodig en dat wil ik zijn! Een week later zat ik huilend en wanhopig bij de huisarts. Ik zei "ik heb een eetstoornis en ik wil ervan af!" Hij stuurde mij door naar een instelling voor eetstoornissen. Hier volgde ik een individueel traject met cognitieve gedragstherapie. Ik leerde weer normaal eten zonder compenseren , braken, laxeren en ik werkte aan een positieve mindset. Na 20 sessies was het klaar en ik bleef achter met  10 kilo extra gewicht bovenop mijn reeds bestaande overgewicht  en had nog steeds een zeer negatief zelfbeeld. Helaas konden ze mij daar niet meer verder helpen. Ik viel terug maar dat wilde ik echt niet ! Ik had al zoveel gewonnen! Ik moest verder!

Ik ben opnieuw  hulp gaan zoeken en kwam bij ISA power terecht. Ik stuurde een mail met mijn verhaal en mijn wensen en maakte een afspraak voor een intake gesprek. Wat een verademing ! Eindelijk iemand die mij echt begreep , aan een half woord genoeg had maar ook de excuses en belemmerende overtuigingen direct onderschepte en daarop doorging, ik kwam nergens meer mee weg.  Ik startte met de BEAT IT WORKSHOP, en heb een aantal afspraken gehad met een diëtiste die ook ervaringsdeskundige is.

Daarnaast ben ik  2 x naar de 1 daagse BEAT IT WORKSHOP geweest en heb 2 x deelgenomen aan het ONCE IN A LIFETIME EVENT Zeer motiverend, inspirerend maar ook confronterend.

Foto gemaakt door Pauline Kuiper :  https://www.facebook.com/fotoprojectbrussen/

Foto gemaakt door Pauline Kuiper : https://www.facebook.com/fotoprojectbrussen/

Dit alles heeft mij gebracht waar ik nu ben. Ik ben er nog niet maar 2 jaar nadat ik huilend en wanhopig bij de huisarts zat ben ik een heel eind op de goede weg ! Ik heb geleerd dat ik veel meer ben dan een getal op de weegschaal en dat ik de moeite waard ben gewoon zoals ik ben !

Ik heb de slachtofferrol ingeruild en neem verantwoordelijkheid voor mijn lijf en leven. Ik werk nu op een gezonde manier aan mijn overgewicht en kan steeds vaker met een lach en trots naar mezelf kijken in de spiegel!

Na 25 jaar vechten en overleven kan ik nu eindelijk weer leven en genieten! Ik ben 42 en heb nog een heel leven voor mij. Wat geweest is, is geweest daar kan ik niets meer aan veranderen.

Ik kijk vol vertrouwen vooruit en doe de dingen die ik leuk vind!
Linda

Plan een intake gesprek om te ontdekken wat ISA Power voor jou kan beteken. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat geen enkel traject bij ISA Power hetzelfde is. Wij maken altijd maatpakjes, omdat we geloven dat jij uniek bent en unieke behoeftes hebt. 

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 

Chat with us