Mijn afscheidsbrief aan mijn eetstoornis

Beste nep vriendin,

Vandaag is de dag, de dag dat ik deze afscheidsbrief aan jou schrijf. Dit omdat ik jou spuug zat ben. Dat mag ook wel na ruim 12 jaar. Je kost mij té veel en je hebt mijn leven kapot gemaakt. Alleen wanneer ik slaap ben je er eventjes niet, maar zodra ik wakker word ben je er meteen. Je beheerst mijn leven, domineert het, alles beïnvloed je negatief. Ik wil leven en mijn dromen waar kunnen maken en met jou erbij gaat mij dat niet lukken. Ik heb een sterke kinderwens, maar dan moet ik jou wel kwijt zijn want met jou samen kan ik geen kind opvoeden. Sterker nog, ik moet eerst weer een normale menstruatie krijgen, want ook dat heb jij kapot gemaakt. Relaties met familie en vrienden zijn ook aan gort. Deze kan ik alleen maar herstellen als ik jou verban uit mijn leven. Ik heb zelfs geen opleiding kunnen afronden en nooit kunnen studeren. Mijn hele jeugd verloren door alleen maar met jou bezig te zijn. Puberteit wat is dat? Door jou weet ik dat niet en heb ik dat ook moeten missen. Mijn dromen en doelen kan ik alleen bereiken als jij vertrekt. Rot op! Ik wil lang haar. Ik wil trouwen. Ik wil er gezond en vitaal uitzien. Ik wil zonder gedoe kunnen winkelen. Ik wil kunnen genieten wanneer ik uit eten ben of gewoon een boterham met pindakaas eet. Jij gaat weg, je moet weg, voorgoed en voor altijd. Vanaf nu ben ik de BAAS en ben jij weg uit mijn leven.

Tot nooit meer.
Geen liefs van mij,
Maxime

www.sapower.nl therapie bij eetstoornissen

Zo begon ik op 11 december 2014 mijn afscheidsbrief te schrijven aan mijn eetstoornis. Op die donkere dag in december deed ik de opdracht uit het BEAT IT WERKBOEK, maar eigenlijk geloofde ik er niet in. Nu, anderhalf jaar verder en is mijn brief werkelijkheid geworden. Waar ik toen niet in genezing geloofde, geloof ik er nu wel in en heb ik mijn eetstoornis overwonnen.

Als ik die brief vergelijk met hoe ik mij nu voel, is dat veel positiever en straal ik geluk uit. Nu kan ik zeggen dat ik een jonge vrouw ben die een gezond leven leidt, waarbij eten geen probleem is. Mijn wens om te genieten van uit eten gaan is uitgekomen.

Zo vond ik ook nog een brief die aan mijn lichaam geschreven was. In de periode dat ik deze brief schreef geloofde ik niet in een positief leven en een toekomst met mijn vriend. Nu ik mijn eetstoornis overwonnen heb, kijk ik zeer positief naar de toekomst en wil ik weer genieten! Genieten van alle leuke momenten, maar toch ook de moeilijke momenten, want deze zullen in ieders leven terugkomen. Al zijn deze moeilijke momenten niets in vergelijking met de strijd die ik 12 jaar lang heb gestreden tegen mijn eetstoornis. Daarnaast heeft mijn lichaam zich ook weer langzaam hersteld. Ik ben weer ongesteld geworden en ik weet hoe ik voor mijn lichaam moet zorgen.

Ik heb geen spijt van de keuzes die ik heb gemaakt. Hoe raar het ook klinkt, deze eetstoornis heeft mij wel zo gemaakt tot hoe ik nu ben en daar ben ik trots op! Ik ben een sterke jonge vrouw, die anderen wilt helpen om hun eetstoornis te overwinnen. Na het doen van de BEAT IT PERSONAL TRAINING ben ik vrijwilligster geworden bij ISA Power om anderen te ondersteunen.

"Genezen is belangrijker dan je leven te leven alsof je moet overleven"
- Maxime Laheij

Om dit verhaal af te sluiten wil ik je nog een ding meegeven. Geloof in jezelf, jij bent sterker dan je eetstoornis ook al lijkt het alsof het niet kan en ook al denk je dat het niet kan. Er zijn meerdere wegen die naar een gezond en gelukkig leven leiden. Plan ook een intake gesprek in om te kijken wat de coaches van ISA Power voor jou kunnen betekenen.

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 
 

Chat with us