Ik ben niet oppermachtig, ik kan niet alles, ik maak fouten...

Ditmaal een Story of Hope die geschreven is door Nienke.

Fotografie: Ian Schneider, unsplash.com

Fotografie: Ian Schneider, unsplash.com

What a journey! Het proces ontvouwt zich, iedere dag, ieder uur, elke minuut. Ik heb altijd geweten dat ik, met mijn eetstoornis, een cadeau in handen heb gekregen. Een schat, verpakt in onmogelijk verpakkingsmateriaal en vastgemaakt met rollen tape en een strik met 36 knopen. Er is moed, geduld, wilskracht en overgave nodig om tot de kern van dit cadeau te komen.

Het is de moeite MEER dan waard! Makkelijk? NEE! Oncomfortabel? ZEKER!
Geef nooit op...!


En dan komt de dag... waarop het cadeau is ontrafeld, uitgepakt. Wat heb ik gekregen? (Een nog te groeien dosis) vertrouwen in het leven. En je hoort de wereld zuchten "zou je dat nou wel doen?".

De uitdaging is het kostbare cadeau te koesteren en niet te laten ontvreemden door angst voor fictie, angst voor hetgeen wat komen gaat, de waarneming van een ander, maar niet IS. De wereld die ontstaan is vanuit ervaringen die niet de mijne waren. De wereld van verwachtingen, van wetten en regels, van keurslijven... een verstikkende wereld... een wereld die zich aan me opdringt. Een beweging waardoor ik uit het lood raak. Waardoor mijn natuurlijke balans verstoord raakt. Alleen "vertrouwen" kan deze wereld buiten houden. Ik ben vastbesloten, ik wapen mijn mind met mijn verkregen wonder: "vertrouwen". Is dat naïef of ben ik moedig, krachtig, onverschrokken om zonder deze zekerheden te willen leven?

Zaligmakend? Nee. Een nieuwe uitdaging is ontstaan. Het pasgeboren vertrouwen staat nog op losse schroeven. Snel verleid om oude patronen te volgen. De angst die met regelmaat de kop op steekt.
Zoekende en ontdekkende hoe ik dit cadeau gebruik en hoe ik "vertrouwen" kan laten groeien. Mijn angsten vallen me aan van alle kanten... Ik ben niet oppermachtig, ik kan niet alles, ik maak fouten, ik kan niet voor iedereen zorgen, ik kan de wereld niet veranderen...
Ik kan/wil ZIJN met WAT IS. Vertrouwen in de levensreis; Nieuwsgierig, ervarend en belevend met wat komen gaat! Dankbaar voor de ervaringen die ik op mijn pad heb gekregen.

Plan een intake gesprek om te ontdekken wat ISA Power voor jou kan beteken. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat geen enkel traject bij ISA Power hetzelfde is. Wij maken altijd maatpakjes, omdat we geloven dat jij uniek bent en unieke behoeftes hebt. 

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 

 

Chat with us