Mijn weegschaal heb ik bij het grofvuil gezet, daar waar die hoort!

Dit inspirerende verhaal is geschreven door Nathalie

weg met de weegschaal www.isapower.nl

Op mijn 14e begon mijn eetprobleem als iets vrij onschuldigs. Ik had een periode waarop het zowel op school als thuis niet lekker liep en dat had ik zelf niet in de hand. Ik ontdekte echter iets waar ik volledige controle over kon hebben, althans dat dacht ik. Ik viel een kilootje af en dat voelde als een overwinning. Waarop ik besloot dat ik nog vele van dit soort overwinningen wilde behalen.

Ik ben een doorzetter en ik houd van overwinningen!

Ik ben een doorzetter, dus dit lukte en ik dacht dat dit een oplossing zou zijn voor al mijn problemen. 13 jaar(!) lang beheersten deze “overwinningen” mijn leven. Het was mijn manier om met tegenslagen om te gaan en het bood houvast bij alles in het leven wat ik moeilijk vond. Ik had een obsessie ontwikkeld, wilde alles zo perfect mogelijk doen, maar in werkelijkheid was ik doodongelukkig. Ongemerkt hadden mijn “overwinningen” ervoor gezorgd dat ik steeds meer een stukje van mijzelf was verloren. Verlies van eigenwaarde, geluk en plezier in het leven.

Ik heb de wil en kracht hervonden in mijzelf!

Met hulp van mijn coach van ISA Power heb ik mijzelf beetje bij beetje teruggevonden. Ik heb de wil en kracht kunnen vinden om het gevecht met het grote, boze monster aan te gaan. Inmiddels 3 maanden verder heb ik al van veel dingen afstand en afscheid kunnen nemen, waaronder één van mijn grootste obstakels: de weegschaal. Om toch waardig afscheid te nemen van dit voor mij vreselijke ding, heb ik de volgende brief geschreven voordat ik hem bij het grofvuil heb gezet: 

Weg met de weegschaal www.isapower.nl

“Beste weegschaal, 

Er zijn tijden geweest dat ik mijzelf niet meer wilde zijn. Maar nu wil ik jou niet meer. Jij bent iets dat nooit tegen mij heeft gelogen en toch spreek jij niet de waarheid. Ik kan namelijk het beste mijzelf zijn zonder jou en dan ben ik een veel leuker persoon.

Daarom is het tijd dat wij afscheid van elkaar gaan nemen. Ik zal niet ontkennen dat dit afscheid heel moeilijk is. Vreemd eigenlijk... Hoe kan het moeilijk zijn afscheid van iets te nemen dat ik zo verschrikkelijk haat?

Afscheid nemen van iets zou zwaar moeten zijn als je ergens van houdt. Maar ik hou niet van jou weegschaal! Ik ga NU afscheid van jou nemen! Juist omdat ik dan weer van mijzelf kan houden.

Vaarwel weegschaal! Vaarwel eetstoornis!” 

Laat een leuk bericht achter voor Nathalie! En wil jij ook geholpen worden en de kracht in jezelf  ontdekken of hervinden neem dan eens een kijkje bij coaching en bekijk de referenties.

Chat with us