Ik weet hoe het moet, maar doe het niet.....

Dit verhaal is geschreven door Bianca
Oud client en ervaringsdeskundige

Al tijden was ik op zoek naar een organisatie die mij van mijn eetstoornis kon afhelpen. Ik wist precies waar het aan lag. Ik vond mezelf minderwaardig en deed achterlijk met eten, waardoor mijn overgewicht bleef groeien en mijn eigenwaarde bleef slinken. Ik kon niet uit dat spiraal ontsnappen. Via verschillende wegen had ik al geleerd hoe ik juist wel moest eten (en vooral allemaal wat niet) en wat ik allemaal moest doen om mezelf weer te gaan waarderen. Toch bleef ik daarop vast lopen. Ik wist hoe het moest, maar deed het niet. Er moest iets gedaan worden aan de onderliggende problemen tussen mijn oren. Op een zeker moment kwam ik op het internet ISA Power tegen. Wat zij beschreven op de website was eigenlijk precies wat ik zocht. Eerst maar eens het gratis e-book aangevraagd om te zien of het echt was wat ik zocht. Daarna het boek van Isabelle besteld en ook daarin kwam het ene antwoord na het andere antwoord en werd het een “feest” der herkenning. Ik zag dat er een 1-daags event op de agenda stond, maar aangezien ik daar niet heen durfde en dacht dat dat toch niet voor mij was heb ik die voorbij laten gaan.

Toch bleef al die tijd ISA Power en alle wijsheden uit het boek door mijn hoofd zingen. Inmiddels kon ik niet lager zakken dan ik was gezakt. Ik kon mijn werk niet meer aan, deed geen leuke dingen meer, kon het peuterende gedrag van mijn kids niet meer aan en vrat mezelf ondertussen vol.

Toen het BEAT IT event nog een keer langs kwam heb ik niet nagedacht en me gewoon ingeschreven. Ik had niks meer te verliezen en pakte elke strohalm aan. Ik wilde zo echt niet verder.
Gelukkig ging een lieve vriendin mee om mij te steunen. Dat voelde toch iets minder eng dan alleen gaan.

Die dag heb ik bij elk onderdeel zitten huilen als een klein kind. Ik kon niet meer. Maar wat een inzichten heb ik gekregen, wat een motivatie, wat een hoop en wat een geloof. Ik sprak een van de coaches die toevallig vlak bij mij woonde en besloot direct met haar een afspraak te maken voor een intake. Nu of nooit!

Ik heb bij Ellen eerst het (B)EAT IT NOW traject doorlopen en daarna het BOUNCE BACK nazorgtraject doorlopen én dit bleek precies te zijn wat ik nodig had. Ellen vertelde mij in de eerste sessies telkens weer dat ik het echt kon overwinnen. Ik geloofde er geen ene snars van. “Dat gold zeker voor anderen…. Maar dan wist ze zeker nog niet hoe hopeloos in was!”

En toch…. In mijn laatste sessie met Ellen kon ik volmondig, zonder een woord te liegen, zeggen: “Ik heb een eetstoornis gehad.”

Wat ik vooral zo fijn vond was dat de oefeningen en gesprekken niet gingen over eten. Het ging over alles wat er door mijn hoofd zong. De ervaringsdeskundigheid van de coaches is echt goud waard. Je voelt je begrepen, je bent niet raar. Wat voor mij ook ontzettend geholpen heeft is dat Ellen niet in mijn mooie uitspraken of “weet ik niet-houding” trapte. Zij doorzag ze eerder dan ikzelf en wist mij inzichten te geven in mijn eigen denken en doen. Alle oefeningen hebben mij zoveel over mezelf geleerd en hebben mij weer vertrouwen en mezelf en de toekomst gegeven.

Ik had vaak de confrontatie van mijn coach nodig en meerdere malen de confrontatie met mezelf. Er zijn heel wat tranen gevloeid… Maar man, wat heeft me veel gebracht!

Ergens zat blijkbaar de kracht in mij om weer in mezelf te gaan geloven. Dankzij de prachtige visie, oefeningen en inspiratie van Isabelle en de liefdevolle, eerlijke en betrokken coaching van Ellen sta ik nu aan het begin van de rest van mijn leven. Ik ga er wat van maken!

Ik gun dit iedereen. Geef het jezelf cadeau: Make the rest of you life the best of your life. Plan ook een intake gesprek in en ontdek wat ISA Power voor jou kan betekenen.  

Chat with us