Van negatief naar positief

Dit Blog is geschreven door Laura
Vrijwilliger bij ISA Power

Dit is mijn Story of Hope. Mijn naam is Laura en ik ben 18 jaar oud. De middelbare school, een nieuwe periode voor iedereen. Ook voor mij, helaas pakte dit anders uit. Ik voelde mij nergens thuis horen, ook niet bij mijn eigen vriendinnen. Ik voelde me anders dan anderen. Ik was onzeker en voelde me daardoor vaak eenzaam. Al snel vond ik hier een oplossing voor, lijnen. Deze oplossing bleek echter geen oplossing te zijn, maar een weg naar diëtisten, psychologen en behandelingen. Mijn vriendinnen zag ik niet meer en ook had ik geen energie meer om te sporten. Kortom, mijn hele leven stond in het teken van maar een ding: eten, of beter gezegd, niet eten.

Het keerpunt

Na vele verschillende behandelingen kwam voor mij uiteindelijk een keerpunt. Dit was tijdens een gezinsbehandeling, waarin een aantal gezinnen samen werkten om de eetstoornis te overwinnen. De andere meiden boekten vooruitgang, maar ik bleef in mijn oude patronen hangen. Dit was veilig en vertrouwd. Het gevolg hiervan was dat mijn vader niet meer in mijn herstel geloofde. Op een dag besloot hij ook niet meer deel te nemen aan de behandeling.  Dat raakte mij en dat veroorzaakte een ommeslag in mijn gedachten. Dit was voor mij een keerpunt, mijn eigen vader die er geen vertrouwen meer in had, dit kon zo niet langer. Ik moest veranderen. Het moest stoppen!

Ik wilde leven!

Ik besloot te gaan eten, ik wilde me net als mijn vriendinnen liever “zorgen” maken over mijn make-up en kleding. Ik wilde niet meer bezig zijn met wel en niet eten. Ik wilde leven in plaats van overleven! Na dit keerpunt ben ik er voor gegaan. Ik heb gevochten als een tijger. Ik had veel doorzettingsvermogen en in plaats van energie te steken in mijn eetstoornis, heb ik energie gestoken in mijn herstel. Mijn onzekerheid en angsten heb ik omgezet naar kracht. Deze kracht had ik nodig om te overwinnen van mijn eetstoornis.

 Fotografie: Rosie Kerr, unsplash.com

Fotografie: Rosie Kerr, unsplash.com

Nu kan ik weer dingen doen die ik leuk vind. En ik ben dankbaar dat ik mijn vriendinnen, familie maar ook mijn emoties weer heb terug gekregen. Daarbij heb ik mijn eetstoornis verruild voor nog veel meer positieve dingen. Ik studeer, heb een leuke baan en ben aan het genieten van het leven. Ik mag mezelf weer zijn en genieten van wat het leven te bieden heeft. En dat is het allermooiste!

Ga ervoor, want een eetstoornis pakt zo veel van je af! Plan een gratis intake gesprek in met een ervaringsdeskundige coach van ISA Power. Zij helpen jou verder!