Het belang van goed en voldoende eten

Deze blog is geschreven door Annet

Inmiddels is het al bijna halverwege de maand November. Temperaturen dalen, de wind wordt sterker, en de zonnestralen zijn minder krachtig dan in de zomer. Dit betekent, dat het minder warm is, en dat het kouder wordt. Dikke truien, sjaals en handschoenen zijn weer verschenen in de nieuwe collectie van de modezaken in de stad. We moeten ons weer warmer kleden, om het niet koud te krijgen.

Maar wat nou, als je ondanks die dikke truien, sjaals en dikke sokken, het nog steeds koud hebt? Wat als je constant blauwe vingers en nagels hebt, en je in bed koud blijft, en niet kunt slapen van deze kou?

Wanneer je worstelt met een eetprobleem of eetstoornis, kan het zijn dat jij je herkent in bovenstaande voorbeelden. Het koud hebben kan een gevolg zijn van het niet op de juiste manier verzorgen van je lichaam. Wanneer je te weinig eet, heeft het uiteindelijk tot gevolg dat je lichaam weinig te verbranden heeft, en dat er weinig processen in je lichaam plaatsvinden. Hierdoor kan je lichaam het bloed niet goed laten doorstromen naar alle delen van je lichaam, waardoor je een lagere lichaamstemperatuur krijgt. Hierdoor kan je dus koude voeten en handen krijgen.

Fotografie Toa Heftiba - Unsplash.com

Fotografie Toa Heftiba - Unsplash.com

Tot een aantal jaar terug, zette ik het liefst de kachel heel erg hoog. In die tijd had ik soms 3 truien over elkaar aan, en nog steeds had ik het erg koud. Toen ik nog een eetstoornis had, had ik het na het drinken van een kop thee nog steeds koude rillingen. Eigenlijk, was er geen moment dat ik het NIET koud had.

Wanneer je een lage lichaamstemperatuur hebt door te weinig eten, doordat je je lichaam niet geeft wat het nodig heeft, is er simpelweg maar één oplossing: meer en beter eten! Eten is de brandstof voor je lichaam. Een auto komt niet vooruit zonder benzine, en jij komt niet vooruit, en wordt niet warm gehouden zonder eten.

Je lichaam geeft seintjes af als het niet gaat zoals het moet gaan. Het is belangrijk om naar deze seintjes te luisteren, en ze niet te negeren. Je kan deze aanwijzingen en seintjes niet verstoppen onder dikke truien. Je bent de warmte van binnenuit verloren, en die kan je niet oplossen van buitenaf. Je moet je lichaam van binnen voeden, met goed en voldoende eten.

Uit ervaring kan ik je meegeven dat meer eten je lichaam weer op gang brengt, dat je weer meer energie krijgt, en dat je geen drie dubbele trui meer nodig hebt om het maar enigszins een beetje warm te krijgen. Je kunt door voldoende eten weer lekker slapen, doordat je het in bed lekker warm hebt.

Wil jij ook graag weer kunnen leven, vol energie zitten, en de hele wereld aan kunnen? Wil jij zelfverzekerd zijn en trots op jezelf kunnen zijn?
Plan dan nu een intake gesprek.

Chat with us