Mooie Mannen Mooie Mensen

Ad Penninx - zijn verhaal over zijn anorexia periode www.isapower.nl

Een man met anorexia?
Dat hoor je niet vaak!

En toch zijn zo'n 10% tot 15% van alle mensen met anorexia en boulimia man. Waarom het nog zo onbekend is komt door het feit dat mannen zich veelal schamen. Gelukkig weet Ad Penninx van het ISA Power team daar doorheen te breken. Lange tijd heeft Ad zich geschaamd, maar uiteindelijk heeft hij besloten zijn verhaal met de wereld te delen. 


"Ook mannen mogen om hulp vragen, mogen kwetsbaar zijn én ja ook mannen mogen huilen" 

Zijn verhaal en zijn overwinning op zijn eetstoornis staat beschreven in het E-book "Meisjesziekte". De titel is misleidend, want een eetstoornis is helemaal geen meisjesziekte. Het kan iedereen overkomen. Het is Ad zijn doel om het taboe rondom mannen met eetstoornissen te doorbreken. Bekijk wat Ad te zeggen heeft over het gevecht tegen anorexia.

Wat heeft Ad zelf te zeggen? 

Ad: "Whaah! Ik voel een immense spanning. De vuurdoop. Een sprong in het diepe. Ik leg mijn levensverhaal in de handen van de ander. Wat ze ermee doen is de grote vraag. Mijn hersenkamer leidde me de afgelopen weken door een doolhof van gedachten. Kan ik dit wel? Wat zullen ze er überhaupt van denken? Zien ze me als een aandachtstrekker? Kwets ik iemand? Op momenten was ik de weg volledig kwijt en dreigde ik een dealtje met mezelf te sluiten: ‘gooi de handdoek toch, man.’

Nee, echt niet! Ik pak die verdomde handdoek stevig vast. Ik voel, ja ik VOEL!!
Tintelingen, dronken vlinders in mijn buik, een kloppend hart maakt een vreugdedansje.

Staat mijn verhaal alléén maar voor een mannelijke worsteling met een eetstoornis?
Nee, veel meer dan dat! Het staat voor de man die zijn kwetsbaarheid toont.
De man die uit zijn comfortzone stapt. De man die vastgeroeste denkpatronen doorbreekt.
De man die het lef toont door zijn angsten te omarmen. En de man die hardop droomt.

Ik geef mezelf alvast een dikke vette pluim.
Verguld van trots deel ik mijn verhaal: ‘Meisjesziekte’!


Deel jij met me mee? Ik LEEF!
Ad Penninx

ÉCHTE MUST READ


"Op een zeer bijzondere en inspirerende manier weet Ad de lezer in zijn verhaal op reis te nemen en te raken in het hart" 
- Isabelle Plasmeijer

 

"Dit boek is voor mannen,
vrouwen, jong en oud"

 

Ben je een (jonge) man en worstel je met een eetstoornis?

Of ben je obsessief met eten bezig, lijnen, sporten en gewicht? Beheerst wél of niet eten je hele leven? Ga eens praten met Ad Personal Coach van het ISA Power team. Hij wilt jou heel graag coachen, ondersteunen en helpen jou eetstoornis ook te overwinnen. Vraag hier het gratis intake gesprek aan met Ad.

 

Chat with us