Lieve buik ik hou van je!

"Lieve buik,

Soms ben je bol, soms ben je plat, som krul je over mijn broekrand, maar dat maakt mij nu niets meer uit. Je bent er altijd voor mij en daarom wil ik je bedanken. Als ik verdrietig ben dan heb jij ook pijn. Je blokkeert meteen en je hebt overal steken! Je leeft met mij mee net zoals een goede vriendin met mij mee huilt als ik verdrietig ben. Als ik honger heb dan knor jij en schreeuw je om voeding zodat mijn lichaam gezond en energiek blijft. Als ik blij ben dan ben je ook blij en vliegen er vlinders door je heen. Je communiceert duidelijk en helder, soms ken je mij beter dan ikzelf. Soms weet je dingen die ik niet begrijp en dan probeer je mij dingen te vertellen. Soms luister ik naar je, maar soms begrijp ik je niet meteen.

Lange tijd heb ik je verwaarloosd en niet naar je geluisterd. Ik vond je niet lief en eerlijk gezegd vond ik je ook best lelijk. Dat vetrandje van jou wat boven mijn broek uit kwam vond ik afschuwelijk. Als ik bukte dan voelde ik jou hard tegen mijn borsten aandrukken, je verstikte me.

Op foto’s leek jij groter dan ikzelf en tijdens het douchen kijk jij mij raar aan! Ik begon je te haten! Jij was verdrietig want je wist niet wat je fout had gedaan. Ik hongerde mezelf uit en jij werd boos op mij! Lange tijd was ik sterker dan jij en jij werd slapper en futlozer. Je had de energie niet meer om tegen mij te vechten, maar je hebt nooit opgegeven. Met de laatste kracht die je had sprak je een op een morgen luid en duidelijk tegen mij. Je was verbijsterd, neer geslagen, moe en teleurgesteld maar je hield nog steeds van mij. Jij verzekerde mij ervan dat mijn kleine buikje en het ini-mini vetrandje nodig waren om ooit kinderen te kunnen krijgen. Je zei dat ik dat nodig had om mijn baarmoeder en alle andere organen te beschermen. Ik twijfelde, maar ik geloofde je en ik had vertrouwen dat je de waarheid sprak. Want nog nooit had jij tegen mij gelogen en laten we eerlijk zijn. Je hebt mij nooit heb je mij in de steek gelaten.

Zelfs toen ik je vernedert, uitgescholden, gehaat en geslagen heb bleef jij bij mij en géén enkel ogenblik heb jij er zelfs aan gedacht om bij mij weg te gaan.

Stiekem heb ik altijd van je gehouden. Ik kon jou alleen niet altijd de liefde geven die je mij gaf. Daarom schrijf ik jou deze brief. Ik zal voortaan naar je luisteren en lief voor je zijn.........

Ik hou van je!

Liefs, Isabelle Plasmeijer"

* Bekijk dit filmpje en doe daarna onderstaande oefening!

OEFENING: Heb jij ook een lichaamsdeel waar je niet blij mee bent?

Heel veel vrouwen en mannen zijn niet blij met bepaalde lichaamsdelen. Wil jij strakkere billen? Grotere borsten? Kleinere neus? Heb je gekke tepels? Moeten je bovenbenen dunner? Zijn je schaamlippen te groot? Is je piemel te klein? Of wil je een strakkere buik of sterkere armen? Iedereen heeft wel een lichaamsdeel waar hij/zij niet blij mee is! Maar laten we eerlijk zijn. Elk lichaamsdeel heeft een waardevolle functie anders zou het er niet zijn. Moeder natuur heeft overal goed over nagedacht. En al zouden we dat doel bereiken, zouden we dan werkelijk gelukkig zijn? Of is het dan nog steeds niet goed en kan het nog beter? Waarschijnlijk wel........

Dus ben je eigenlijk 'stiekem' niet ontzettend blij en dankbaar dat alles functioneert zoals het behoort te functioneren? Zou jij dat lichaamsdeel, dat je misschien wel verafschuwd, een brief kunnen schrijven? Een brief vanuit liefde en dankbaarheid? 

Niet blij met je buik? Realiseer je dan dat daar jouw leven begon, het was je eerste thuis. Kinderen groeien en ontwikkelen zich in de buik van de moeder. Je woont er maar liefst 9 maanden. De buik is een magische plek waar emoties samen komen en het leven begint. Door nu niet goed voor jezelf te zorgen vervuilen we het vruchtwater voor onze toekomstige kinderen. Wil jij ooit nog kinderen? Dan moet je NU verantwoordelijkheid nemen en goed voor jezelf gaan zorgen! 

Hoe kun jij een voorbeeld zijn voor je toekomstige kinderen als jij, als moeder of vader, niet van jezelf kan houden of niet goed voor je lichaam zorgt? Wat voor voorbeeld wil jij zijn voor je kinderen of voor de mensen in jou omgeving die je dierbaar zijn? Ben je zoon, dochter, vriend(in), manager of leraar, wat je ook bent we dragen allemaal verantwoordelijkheid en we beïnvloeden allemaal de levens van de mensen in onze omgeving. 

SCHRIJF NU EEN BRIEF VANUIT LIEFDE EN DANKBAARHEID.
Maak de belofte om jezelf liefdevol toe te spreken en goed voor jezelf te zorgen, voor jezelf en voor alle mensen die jij in je leven nog gaat ontmoeten en waar je impact op zult hebben!

Chat with us