HOOP, GELOOF EN LIEFDE ...... DE WEG NAAR ZINGEVING!

Waar zouden we zijn zonder HOOP?

Isabelle: "Ik vergelijk hoop weleens met zuurstof. Zonder zuurstof gaan we dood! Waar zouden we zijn zonder de HOOP op een goede afloop en de HOOP dat het anders kan? Naast HOOP is het GELOOF in jezelf, net zoals LIEFDE voor jezelf, cruciaal om verandering tot stand te brengen. Het zijn ingrediënten die je nodig hebt om zin te geven aan je leven (zingeving). Ditmaal vroeg ik Tessa wat Hoop, Geloof en Liefde betekende voor haar en hoe deze ingrediënten met elkaar verweven waren in haar leven. Tessa is 16 jaar oud en vecht tegen haar eetstoornis. Tessa heeft alle veel obstakels overwonnen en durft en deelt haar verhaal dan ook graag met jou. Ik ken Tessa als een meid met een enorme drive, passie en discipline. Ze wilt heel veel en neemt niet snel genoeg met dingen. Ze heeft velen kwaliteiten, maar helaas ziet ze dat zelf nog niet. Het is een lieve meid die voor iedereen klaar staat, behalve voor zichzelf. Een prachtige meid, met een prachtig lichaam, maar ze is meer dan dat. Ze is slim, grappig en lief. Een meisje wat al erg wijs is voor haar leeftijd, maar ook een meisje wat onzeker is. Tja wie is dat niet!? Het feit dat zij dit verhaal met jou deelt getuigd van lef. Als ik zou kunnen applaudisseren en haar een staande ovatie zou kunnen geven dan zou ik dat doen, maar in plaats daarvan laat ik haar aan het woord. Ik HOOP dat dit verhaal over hoop, geloof, liefde en zingeving jouw zal inspireren, motiveren en zal activeren om op zoek te gaan naar zingeving in jou leven".

Tessa: “Het is een tijdje geleden dat mijn eerste blog verscheen. Ditmaal vertel ik jou een verhaal over hoop, geloof, liefde en welke rol zingeving speelt in mijn leven.

Laat ik allereerst beginnen met mijn interpretatie over geloof en waarom 'GELOOF' zo belangrijk is om je eetstoornis te overwinnen. Ik heb een hele lange tijd NIET in mezelf geloofd. Bij alles wat ik moest of ging doen zei ik “Dat kan ik niet”. Echter, geloof en vertrouwen in jezelf is de eerste stap naar genezing. Je moet het vertrouwen en het geloof hebben dat je het wél kan. En dat je, in mijn geval, niet moet zeggen dat je het NIET kan! Want als je geloofd dan kan je het, zolang je het maar echt wilt. Ik heb het GELOOF in mezelf weer teruggevonden. Ik GELOOF dat ik het kan, dat ik volledig kan genezen én dat is ook zeker wat ik ga doen. Ik heb ook geloof in JOU. Ik geloof dat jij het ook kan, zolang je maar tegen jezelf blijft zeggen dat je het wél kan.

"IK WIL HET, IK KAN HET, IK DOE HET!" ÉN..... ACTIE!"   Isabelle

Ten tweede wil ik mijn visie over zingeving met jou delen. Wat is de zingeving van het leven precies? Wat zou je zonder zingeving doen? Ook de zingeving in mijn leven ben ik een lange tijd kwijt geweest. Ik wist niet meer waarvoor ik dingen deed, waarom zou ik dan genezen? Wat is het doel? Waarom leefde ik eigenlijk? Het kan je best wel depressief maken als je niet meer weet voor wie of wat je leeft. Wat als je niet meer weet voor welk doel je op deze wereld bent en waarom je er überhaupt nog leeft? Het is daarom heel belangrijk dat je de zin van het leven weer terugvindt als je deze kwijt bent.

Ik gun het jou ook om weer te weten waarom je leeft. Ik heb de zin van het leven zelf gelukkig weer terug gevonden. Ik weet weer dat ik leef voor mijzelf en voor mijn ouders, broer en zusje. Voor mijn vriendinnen, opa en oma’s en andere bekenden. Ik weet zeker dat ze mij heel erg zouden missen als ik er niet meer was. Ik denk dat dit al genoeg is om voor te leven.

Een van de nieuwe doelen in mijn leven is anderen mensen helpen, inspireren en er voor hen zijn. En daar ben ik al een beetje mee bezig, want dankzij het delen van mijn verhaal, wat jij nu leest, heb ik de kans om mensen te laten inzien dat het mogelijk is. Ik heb de zin van mijn leven weer terug gevonden én ik hoop dat jij hem ook weer vindt.

Dan hebben we, ten derde, nog hoop en liefde over, waarover ik graag nog wat met jou wil delen. Ik denk dat het woordje ‘ hoop’  heel erg belangrijk is. Ik had zelf helemaal géén hoop meer, ik had de hoop niet meer om beter te worden. Het eerste stukje van mijn genezing deed ik dan ook zonder hoop. De hoop om beter te worden was er niet, ook al wilde ik het heel graag. Ik was klaar met die rot eetstoornis. Echter is doorzetten zonder hoop erg moeilijk! Gelukkig kwam bij mij de hoop na een tijd weer terug. Ik vond de hoop op volledige genezing. Ook hoop ik op de dag dat er tegen mij gezegd wordt “Je bent helemaal genezen”. Ik weet dat die dag komt én die HOOP laat ik niet meer los, want ik weet zeker dat ik helemaal ga genezen. Wat zou de wereld voor een plek zijn zonder hoop? Zonder dat kleine beetje hoop dat al het slechte beter wordt, dat al het kwaad verdwijnt? Ik denk dat ieder mens ergens wel een sprankeltje hoop kan vinden, hoe moeilijk of vervelend de situatie ook is. Ja toch?

Tot slot is de liefde, mijn inziens, het belangrijkste onderdeel tijdens mijn herstel op weg naar 100% genezing. Ik denk dat je niks kan, en zelfs wilt, doen zonder liefde. Liefde heb je net zo hard nodig als de zuurstof die je inademt. Ik denk, en weet het eigenlijk heel erg zeker, dat je zonder liefde heel eenzaam bent en dat de strijd heel erg lastig is.

Iedereen kent het woord ‘liefde’ of ‘geliefd’ worden door de mensen die dicht bij je staan. De liefde die ik kreeg van mijn ouders was voor mij het allerbelangrijkste, ik voelde me geliefd, al liet ik dat niet altijd merken. Ik had niet altijd door dat mijn ouders onvoorwaardelijk van mijn houden, dat ze alles voor me over hebben. Niet alleen mijn ouders houden van mij, maar ook mijn vriendinnen, vrienden en de rest van mijn familie. Ze houden van mij om wie ik ben. Desondanks die liefde die ik ontvang is de liefde voor jezelf het aller-belangrijkste is. Je moet zorgen dat je de liefde voor jezelf weer groeit. Dat je jezelf weer lief vindt, weer mooi vindt zoals je bent, dat je van jezelf houdt, zoals jij als persoon bent, want iedereen is goed zoals hij of zij is.

Mijn boodschap voor jou is: Houdt van jezelf, meer dan dat alle anderen mensen van je houden, begin vandaag. Want waarom zou je wachten? Waarop zou je moeten wachten?

Houden van je hele lichaam, van je grote teen tot het puntje van je neus. Ik heb deze liefde gelukkig ook weer gevonden.

Hope, Faith, Love and the meaning of life. Find and protect it.

Én tot slot wil ik dit filmpje met jou delen! Liefs Tessa