Wat zou jouw lichaam je vertellen als het een stem zou hebben?

Wat zou jouw lichaam je vertellen als het een stem zou hebben? 

Stories of hope www.isapower.nl   http://www.isapower.nl/stories-of-hope-van-mensen-die-hun-eetstoornis-overwonnen-hebben/2015/2/16/wat-zou-je-lichaam-jou-vertellen-als-het-een-stem-zou-hebben

Dit is een interessante vraag welke ik vaak stel aan de mensen die ik begeleid op weg naar herstel van hun eetstoornis. Zo ook aan Sarah uit België. Sarah volgt nu de (B)EAT IT training waarbij we wekelijks contact hebben. Sarah heeft al een aantal jaren last van haar eetstoornis. Eigenlijk schoot ze van anorexia, of liever gezegd orthorexia, naar de worsteling met binge eating. Van ondergewicht naar overgewicht! Nu is ze op weg naar balans. Ze is niet alleen op zoek naar balans in haar eetpatroon, maar nog meer verlangt ze naar emotionele en spirituele balans. Toen ik haar de opdracht gaf om een brief naar zichzelf te schrijven uit naam van haar lichaam, kwamen we tot interessante ontdekkingen. Sarah's lichaam is verbitterd, te neer geslagen en voelt zich zwaar vernedert. Ondanks dit alles houdt het hoop en geeft het Sarah de kracht om verder te gaan. Het lichaam is iets wonderbaarlijks.
- Isabelle Plasmeijer, oprichter ISA Power

Lees hieronder de brief van Sarah's lichaam aan Sarah zelf.

- Geschreven op maandag 16 februari 2015

Liefste Sarah,

Ik wil helemaal niet dat je je overeet en vreetbuien hebt. Dan moet ik overuren werken en daar word ik moe van. Ook het overschot aan suikers in de koeken moeten verwerkt worden, mijn lever wordt daar behoorlijk chagrijnig van. Mijn nieren hebben het ook erg zwaar van de grote lading suikers die gefilterd moeten worden. Mijn maagje is dan weer bezorgt dat ze het allemaal niet kan bolwerken en mijn gal krijgt al de vetten niet gesplitst in druppeltje.

De rest van de delen van mij hebben ook een stem maar dat zou wel een hele lange klachtenlijst worden, dus ik zal nu in het algemeen spreken. Ik vind het ook niet eerlijk als je me te weinig of eenzijdig eten geeft, dan moet ik levensnoodzakelijke functies, zoals gefocust denken, uitschakelen.

Én ik ben je rotopmerkingen over mij, echt wel beu hoor!

Ik ben nooit goed genoeg voor jou! Terwijl jij altijd goed genoeg bent voor mij! Ik ben dankbaar dat je in mij wilt wonen en ik doe altijd mijn best om jou het leven zo comfortabel mogelijk te maken. Maar, soms wordt ik echt gek van je absurde regels. Hoe kan jij met je denken en je brein nu écht zeker weten wat ik nodig heb? Blijkbaar kan je denken dit niet. Eerst liet je me uithongeren, zo erg dat ik eruit zag als “een druif op een tandenstoker”. Toen dacht je dat ik “zuiver” was maar je voelde niets meer en was je volledig afgesloten van mijn signalen.

In die periode voelde ik me zo eenzaam en verstoten...

Precies of alles wat ik deed en vroeg, om jou een fijn leven te geven, verkeerd was. Ik was altijd de schuldige en je deed me altijd pijn door me niet te voeden met wat ik nodig had. Je dacht misschien dat ik een konijn was, dat kon leven op wortels, nootjes en groene sapjes.

Ja, overleven, dat kon ik je nog geven met dat “Raw food”. Ik moest toen wel op volle toeren draaien enkel en alleen om je hart te laten kloppen. Ik voelde me zo verwaarloosd en verstoten door jou. Ik was zo ijzig koud dat ik het gevoel had dat mijn botten gekristalliseerd waren; een kilte, zo donker dat mijn hart bevroren was; een angst, zo groot dat mijn eitjes zich verstopte en geen vreugde, sexualiteit en creativiteit meer voortbrachten.

Je had me in de steek gelaten voor een “illusionaire zuiverheid”

Je hebt me bedrogen met die illusionaire zuiverheid, die mij en daarmee ook ons, zou “lijden” naar de dood in plaats van leven; naar het donker in plaats van het licht; naar haat in plaats van liefde. Daarna gaf je me wel brandstof en aardend voedsel en in het begin was ik die nieuwe en grote hoeveelheden voeding niet gewent. Mijn verzwakte darmen protesteerde. Uiteindelijk lukte me het wel te verteren. Maar je vond een nieuwe manier om mijn verlangens en gevoelens te onderdrukken. Toen gaf je me zoveel suikers, chocolade, pasta's en andere zaken te eten, in zulke grote hoeveelheden, dat ik echt ziek werd en enorm veel bijkwam. Zoveel , dat je mij nu ook niet meer leuk vind omdat ik zelf niet in de broeken van 5 maten groter pas. Dus nu ben je boos op mij dat je met mij niet meer durft te dansen, te zingen, te spelen, te vrijen,... terwijl toen je me uithongerde je in die dingen helemaal geen zin in had.

Nu wil je wel leven, maar durf je niet uit schaamte voor mijn vetrolletjes.

Wat heb je toch gedaan? Het is gewoon “waanzin” wat jij met je denken mij probeert op te leggen. Ik ben hier, als voertuig van je ziel, om jou te beschermen. Ik ben hier om jou een aardse ervaring te geven en je dromen te verwezenlijken. Als trouwe vriend, bondgenoot, kan ik niet meer toelaten dat je mij zo behandelt. Jij bent afhankelijk van mij om op deze paradijselijke planeet te leven. Wat jij me als brandstof geeft gebruik ik om jou te vervoeren op je pad. Als je me teveel geeft sla ik dat op. Zeker na deze lange uitputtende vastenperiode, sla ik meer op omdat ik bang ben om niet rond te komen en dus de reserves nodig zal hebben.

Zeg nu “STOP” tegen je regeltjes want ze brengen mij, en zonder je het beseft ook jou, weg van harmonie. Hierdoor ervaar je de wereld als een verwarde boel. Ik ben het beu dat je niet naar mij luistert. Ik ga toch ook niet proberen een wiskundige formule op te lossen. Daarvoor is je denken zeer geschikt. Hoe kan dan je denken bepalen wat, wanneer en hoeveel ik als levend lichaam nodig heb. Het is eigenlijk heel simpel. Ik geef een signaal wanneer ik honger heb: bijvoorbeeld door het knorren van de maag, en dan wat ik nodig heb komt in je geest in de vorm van een beeld. Je kan niet “bedenken” wat ik nodig heb.

Wat jij nodig hebt is ook niet hetzelfde als het lichaam van iemand anders, dat is uniek voor jou en afhankelijk van jou missie. Dus al die 1000 verschillende boeken en dieetregeltjes zijn gewoon pure Bull Shit! Verbrand die handel maar! Langs de andere kant mag je niet vergeten dat ik een menselijk lichaam ben. Er zijn een paar basiszaken die ik nodig heb voor mijn reis zoals: brandstof (glucose, koolhydraten, zetmelen), proteïnen (brouwstoffen, energie, immuniteit, hormonen...),zuiveringstoffen (vezels, antioxidanten, water,...) en beschermingsstoffen (vitaminen, mineralen,...).

Je kan tegen je hond toch ook niet zeggen dat die ineens van gras moet gaan leven, of wel soms? 

En je gaat toch ook niet tegen een lama zeggen dat die ineens kip moet gaan eten! Of wel soms? Ik, jouw lichaam, vind het fijn als ik verse ingrediënten krijg en variatie in mijn voeding heb. Ik hou ervan om verschillende kleuren, geuren, structuren, culturen en texturen te krijgen, want daar kan ik veel meer uithalen dan uit wortels en komkommers of een zak chocolade eieren.

De wereld op mijn bord!

Het leukste vind ik als ik het gevoel heb dat de hele wereld op mijn bord ligt. BIO-diversiteit maakt me sterk, veerkrachtig en dankbaar. Anderzijds, als ik samen eet met mensen in een fijn gezelschap, maakt het voor mij niet uit wat er op mijn bord ligt. Dan wordt ik gevoed door de liefde, energie en ontspanning die ik ontvang van het samenzijn met dierbare en verwante.
Waar ik dus vooral van opkikker is KISS: Keep It Simple but Smart: water, aarde, zon, lucht en mensen.

KISS: Keep It Simple but Smart!

Ik houd er ook heel erg van om te spelen, in het bos te zijn, te dansen, te zingen en gewoon te 'zijn'. Verder vind ik het heel fijn als je dicht bij mij bent, me aanraakt en toelaat andere dichterbij te laten komen. Zoals Meghan Taylor zegt: “It's all about that base!”

Stories of Hope www.isapower.nl http://www.isapower.nl/stories-of-hope-van-mensen-die-hun-eetstoornis-overwonnen-hebben/2015/2/16/wat-zou-je-lichaam-jou-vertellen-als-het-een-stem-zou-hebbenLieve Sarah,

Luister naar me
en vertrouw me!
I
k zal mezelf presenteren
in de vorm die bij jou past, 
en ik ga het lichaam creëeren dat jij
nodig hebt om jouw missie hier
te volbrengen.


Weet dat je me nodig hebt om deze missie te volbrengen hier op aarde. Ik ben de aardse projectie van je goddelijke zijn. Als je me voedt met negativiteit; zal je gevangenschap, dualiteit en afgescheidenheid creëren. Als je me voedt met liefde; zullen we samen vrijheid, eenheid en verbondenheid in de wereld zetten. "It's your choice!"

Ik hou onvoorwaardelijk veel van jou, ik vergeef je voor je onwetendheid, ik ben trots en dankbaar dat ik jou mag vervoeren op moeder aarde en ik zal je nooit in de steek laten....dat beloof ik!

Warme knuffel,
Je mooie lichaam!Plan een gratis intake gesprek in om meer te weten komen over de coaching trajecten!

 

Chat with us