Ben jij in balans?

Wat een gekke vraag eigenlijk: ben jij in balans? Wees gerust, ik ga het uitleggen want je kunt deze vraag natuurlijk op verschillende manieren interpreteren. Ik ga je allereerst een paar vragen stellen. Heb je na een drukke dag ook weleens last van een opgejaagd gevoel, spanning, buikpijn, hoofdpijn, een stijve nek, een vastzittende schouder of last van een pijnlijke rug of arm?

Dat hebben toch heel veel mensen denk jij nu misschien, maar vraag jij je weleens af waar de klachten vandaan komen? Als je heel de dag scheef of krom hebt gezeten op een stoel dan is het vrij logisch dat je lichaam protesteert, maar veel lichamelijke klachten ontstaan ook omdat we lichamelijk een geestelijk uit balans zijn. Dit merk je wanneer je lichaam protesteert als iets haar niet zint. Je merkt het terwijl je aan het hardlopen bent, maar je benen nog verzuurd zijn van het 10 km rondje hardlopen van de vorige dag. Je merkt het ook als je iets aan het doen bent terwijl je gedachten ergens anders zijn. Oftewel, de twee reisgenoten zijn niet samen op reis, maar apart. Herken je dit bij jezelf? Wanneer zijn jullie voor het laatst samen op reis gegaan?

Hoe is het nu eigenlijk met jouw gedachten? Waar denk je nu aan?

Ben jij een piekeraar? Gaan deze pieker gedachten soms ook gepaard met lichamelijke sensaties zoals zweetoksels, rugpijn, hoofdpijn, buikpijn, angst, hartkloppingen, maag problemen, droge huid, stoelgang- en ademhalingsproblemen?

"Piekeren is de verkeerde kant op fantaseren"

Vaak is de oorzaak te herleiden naar die voortdurende spanning, veroorzaakt door angst of ontevredenheid, emotionele problemen en dagelijkse zorgen. Dit verzwakt niet alleen het zenuwstelsel, maar tast ook de circulatie van de vitale lichaamsvloeistoffen aan. Als wij de eerste signalen van ons lichaam negeren, zal het ongemak toenemen en zich wellicht op meer plekken manifesteren. Herkenbaar voor jou? Welke lichaamsdeel manifesteert zich bij jou? Wat probeert dat lichaamsdeel jou te vertellen? 

Waarschijnlijk weet je zelf wel manieren om jouw klachten te bestrijden en waarschijnlijk met een tijdelijk effect? Ik vergelijk het altijd met een bal die je onder water probeert te duwen. Het lukt even, maar uiteindelijk knalt de bal toch weer hard boven het water uit. En hoe harder je hem onder water probeerde te duwen hoe harder die omhoog knalt. Herkenbaar? Hoe bestrijd jij jouw klachten of jou gedachten? Ga je veel bewegen? Meer of juist minder eten? 

Weet je dat er meer mogelijkheden zijn om anders met jouw klachten en gedachten om te gaan? Wil jij ook een constructief en positief eind-resultaat?

Er zijn namelijk veel gezonde manieren om stress en spanning te reduceren, te ontladen en te dempen.

We hebben speciaal voor jou een leuke lijst met 8 tips opgesteld:

  • Creatief bezig zijn: Ga schilderen, tekenen, knippen, plakken en kleuren.
  • Schrijven in je dagboek: Schrijf jouw eigen verhaal/boek of een mooi gedicht.
  • Wandelen: Géén 10 km maar gewoon een klein rondje (500 meter) is al goed.
  • Ademhalen: Adem 20 x 7 tellen in tot diep in je buik én adem rustig uit door je mond.
  • Water: Neem een bad of een douche en laat al je zorgen in het douche putje verdwijnen.
  • Meditatie en Yoga: Rustig bewegen op muziek kan heel goed werken.
  • Muziek: Durf jij te zingen en te dansen "like you just don't care"?

Zoals je leest zijn dit allemaal dingen/activiteiten die jezelf kunt doen en waarmee je de focus verlegt van binnen: waar jouw stressvolle gedachten zich bevinden náár buiten: de positieve activiteit. Er staan bewust géén dingen op dit lijstje zoals winkelen, t.v. kijken of andere afleidingen die je eigenlijk weer verder brengen van je mooie ik. De dingen die boven in het lijstje staan zijn puur en alleen voor jou, om dichter bij je prachtige zelf te komen. Dat betekend in balans zijn! Wat ga jij vandaag doen? Kies één ding!

"And last but certainly not least"

Tip 8: Massages! 
 

Chat with us