Hey meisje, wie ben jij om groots te denken?

Wat betekent het om een meisje te zijn? 

"Je rent echt als een meisje, je vecht als een meisje, je slaat als een meisje, pussy, sissy, mietje". Soms wordt het woord 'meisje' ook wel gebruikt als scheldwoord. Ook jongens worden hier voor uitgemaakt, door 'zogenaamde' hele stoere en sterke jongens uit de klas. Is jouw dat ooit verteld? Wie ben jij dan nog om groots te denken? Wat voor effect zou het hebben als je maar vaak genoeg hoort dat je eigenlijk een 'mietje' bent, dat je het toch niet kan, of dat je het fout doet of dom bent. Bekijk onderstaande film en reken af met die oude overtuigingen! 

Laat nu eens zien hoe het is om te rennen als een meisje? Laat nu eens zien hoe meisjes vechten? En hoe meisje gooien? Laat jij zien wat anderen verwachten van jou of laat jij zien wat jij verwacht van jezelf? Hoe groots mag jij denken van jezelf? 

ALWAYS RUN AS FAST AS YOU CAN!

Meisjes voelen zich tussen hun 10e en 12e jaar nu eenmaal wat onzekerder. Niet alleen meiden maar dit geldt ook voor jongens. Want juist gedurende deze periode in hun leven ben je bezig om jezelf te ontdekken. Je lichaam verandert en allerlei hormonen komen vrij. Je voelt dingen die je nog nooit hebt gevoelt en bent veel gevoeliger voor wat andere mensen van je vinden. En wat krijg je dan te horen? Je bent zwak, je bent hier toch niet goed in, je bent lelijk, je bent raar, je hebt stomme kleding, je stinkt, dikkerdje, slome, je bent echt dom, je bent niet goed genoeg om mee te doen met dit spelletje, je bent hier niet sterk genoeg voor. We krijgen het allemaal te horen van onze 'zogenaamde' vrienden en voorbeelden. Voordat we 20 jaar oud zijn hebben we gemiddeld al 18.000 keer gehoord dat we iets niet kunnen of ergens niet goed genoeg in zijn!

Wat wil ik jou vertellen?

Blijf dat meisje. Je bent een meisje, je mag blijven wie je bent. Je doet het goed, het maakt niet uit wat andere zeggen. Je hoeft niet de dunste of de mooiste van de klas te zijn. Is het niet zonde dat je een eetstoornis (of iets anders destructief) nodig hebt om erachter te komen dat je goed genoeg bent zoals je bent? Bovendien wie bepaalt eigenlijk wat mooi is en wat niet? Blijf dat stoere meisje. De realiteit aanvaarden en accepteren zoals zij is, is het mooiste wat er is. Je wordt wakker als een meisje, je poetst je tanden als een meisje, je fietst als een meisje, je rent als een meisje en je gaat weer naar bed als een meisje. Je bent en blijft altijd een meisje! Blijf zo doorgaan. Je doet het perfect! 

"Kun jij wel wat hulp gebruiken om die race te winnen? Ik help je graag verder. Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek. Tot snel!

Naam

Bestel alvast het
GRATIS e-Book voor meer zelfvertrouwen, tips en weetjes voor stoere meiden!

 

RUN AND WIN THE RACE ! 

BLIJF GROOTS DENKEN! Wat dit een leuk BLOG? Laat hieronder een comment achter! Ik ben benieuwd naar jouw stoere meisjes verhaal! Heb jij ooit iets heel stoers gedaan? 

Deel jouw verhaal meest stoere verhaal in het hieronder en inspireer iemand anders!!

 

 

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!

Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij er in April bij, bij het (B)EAT IT Camp?