Wat is jouw staat van 'zijn'?

Verander je staat van zijn en je verandert alles!
Wanneer je je verder wilt ontwikkelen in een bepaald onderdeel van je leven - dat gebied kan van alles zijn - dien je daadwerkelijk een doorbraak te maken op dat gebied. Misschien wil je af van die negatieve stemmetjes in je hoofd? De stemmetjes die we allemaal hebben, wat trouwens NIET betekend dat we gek zijn of een psychische stoornis hebben, het is puur een gegeven van ons mens zijn. Je weet wel die 'stemmetjes' die altijd maar vertellen dat je iets niet kan, niet goed genoeg bent, niet slim genoeg, niet de juiste opleiding hebt, niet snel genoeg bent, niet knap genoeg bent. Dus waarom zou je iets dan proberen?

Waarom zou je veranderen als je denkt dat het je toch niet gaat lukken?
Misschien wil jij je al heel erg lang gezonder, fitter en energieker voelen en wil je 'stiekem' echt wel beter voor je lichaam gaan zorgen? Maar hoe doe je dat dan vraag jij jezelf af? Misschien ben je alle hoop eigenlijk stiekem al een beetje verloren!

zelfvertrouwen eetstoornissen www.isa-power.nl

Hoe doe je dat als jij jouw lichaam blijft zien als een 'ding' wat je eigenlijk liever zo inruilen voor een ander 'ding'. En stel dat je dat andere 'ding' (lichaam) zou hebben, dan zou dat 'ding' waarschijnlijk ook niet goed zijn omdat de ogen waarmee je dat 'ding' aanschouwd nu eenmaal geprogrammeerd zijn om de schoonheid daarvan niet in te kunnen zien! Stel jezelf maar eens eerlijk de vraag! Doe het nu! Met welke ogen kijk jij naar jezelf? .... liefdevol of verafschuwend?

Wat zou het voor effect hebben als we eindelijk dat lichaam hebben waarvan we dromen, als we nog steeds met diezelfde verafschuwende blik naar onszelf kijken? Dat haalt niets uit! Juist! En daarom ook dit BLOG: over jouw staat van 'zijn'. In welke staat verkeer jij nu? Voel jij je comfortabel? Zit je lekker in je vel? Of zit je juist te strak in je vel of zit jij op je kippenkont en doet die pijn?  

Hoe zou het voelen als jij je lichaam werkelijk zou accepteren?
Hoe zou jij je voelen als jij jezelf mooi zou vinden? Hoe zou jij je dan voelen? Dat zou al een wereld van verschil zijn, ja toch? Hoe kunnen we dat beeld wat we hebben over onszelf nu veranderen? En hoe zorg je voor een blijvend resultaat? Wat is er nodig om je doorbraak te continueren? Om die vraag te beantwoorden ga ik je wat vertellen over enkele cruciale succes factoren voor een blijvende doorbraak!

Jouw dagelijkse staat van zijn
Jouw staat van zijn, hoe jij je op een moment voelt, creëert letterlijk je uren, je dagen, je nachten, en werkelijk alles om jou heen. Besef hebben van de staat van 'zijn' waarin jij je op dit moment bevindt is allereerst een van de belangrijkste dingen in je leven. Wanneer jij de keuze hebt gemaakt om je eigen leven te creëren in in plaats van geleefd te worden is dit het begin en eindpunt waaruit je steeds verder groeit in het leven waarvoor je uiteindelijk hier bent. 

Accepteer de realiteit
Wil jij ook weleens een situatie veranderen maar het lukt niet? Dat voelt op z'n zachts gezegd 'klote' en kost negatieve energie. We hebben gedachten zoals "Het zou niet mogen, het moet niet kunnen, ik wil het zus, ik wil het zo ...." Zodra we vechten tegen de realiteit en er keihard tegenin gaan lopen we vast en brengt het ons niets dan spanning, stress en verdriet. In die spanning of het verdriet zit een waardevolle levensles verborgen. Waarom zou het anders negatief voelen?

Je hebt een keuze!
J
e kunt je er tegen blijven verzetten of je kunt de realiteit accepteren zoals die op dit moment is. Hoe zou jij je voelen als je zou geloven dat alles wat er op dit moment in jou leven gebeurt ook zouden moeten gebeuren? Hoe zou jij je voelen alles alles wat je meemaakt precies zo zou zijn gepland, omdat je het moest meemaken. Dan zou jij je waarschijnlijk minder opgejaagd voelen, minder stress hebben en wellicht zou jij je afvragen wat je te leren hebt. Ja toch?

Vooruit, stel jezelf de vraag.
Wat heb jij nog te leren?
Welke les kun je leren uit jouw situatie of jouw verhaal? 

Chat with us