Wat is jouw staat van 'zijn'?

Verander je staat van zijn en je verandert alles!

blog over eetstoornissen - overwin je eetstoornis - ISA Power - ervaringsdeskundigen

Wanneer je je verder wilt ontwikkelen in een bepaald onderdeel van je leven - dat gebied kan van alles zijn - dien je daadwerkelijk een doorbraak te maken op dat gebied. Misschien wil je af van die negatieve stemmetjes in je hoofd? De stemmetjes die we allemaal hebben, wat trouwens NIET betekend dat we gek zijn of een psychische stoornis hebben, het is puur een gegeven van ons mens zijn. Je weet wel die 'stemmetjes' die altijd maar vertellen dat je iets niet kan, niet goed genoeg bent, niet slim genoeg, niet de juiste opleiding hebt, niet snel genoeg bent, niet knap genoeg bent. Dus waarom zou je iets dan proberen?

Waarom zou je veranderen als je denkt dat het je toch niet gaat lukken? Misschien wil jij je al heel erg lang gezonder, fitter en energieker voelen en wil je 'stiekem' echt wel beter voor je lichaam gaan zorgen? Maar hoe doe je dat dan vraag jij jezelf af? Misschien ben je alle hoop eigenlijk stiekem al een beetje verloren!

Hoe doe je dat als jij jouw lichaam blijft zien als een 'ding' wat je eigenlijk liever zo inruilen voor een ander 'ding'. En stel dat je dat andere 'ding' (lichaam) zou hebben, dan zou dat 'ding' waarschijnlijk ook niet goed zijn omdat de ogen waarmee je dat 'ding' aanschouwd nu eenmaal geprogrammeerd zijn om de schoonheid daarvan niet in te kunnen zien! Stel jezelf maar eens eerlijk de vraag! Doe het nu! Met welke ogen kijk jij naar jezelf? .... liefdevol of verafschuwend?

Blog over eetstoornissen - zelfvertrouwen - zelfcompassie - motivatie

Wat zou het voor effect hebben als we eindelijk dat lichaam hebben waarvan we dromen, als we nog steeds met diezelfde verafschuwende blik naar onszelf kijken? Dat haalt niets uit! Juist! En daarom ook dit BLOG: over jouw staat van 'zijn'. In welke staat verkeer jij nu? Voel jij je comfortabel? Zit je lekker in je vel? Of zit je juist te strak in je vel of zit jij op je kippenkont en doet die pijn?  

Hoe zou het voelen als jij je lichaam werkelijk zou accepteren? Hoe zou jij je voelen als jij jezelf mooi zou vinden? Hoe zou jij je dan voelen? Dat zou al een wereld van verschil zijn, ja toch? Hoe kunnen we dat beeld wat we hebben over onszelf nu veranderen? En hoe zorg je voor een blijvend resultaat? Wat is er nodig om je doorbraak te continueren? Om die vraag te beantwoorden ga ik je wat vertellen over enkele cruciale succes factoren voor een blijvende doorbraak!

Jouw dagelijkse staat van zijn
Jouw staat van zijn, hoe jij je op een moment voelt, creëert letterlijk je uren, je dagen, je nachten, en werkelijk alles om jou heen. Besef hebben van de staat van 'zijn' waarin jij je op dit moment bevindt is allereerst een van de belangrijkste dingen in je leven. Wanneer jij de keuze hebt gemaakt om je eigen leven te creëren in in plaats van geleefd te worden is dit het begin en eindpunt waaruit je steeds verder groeit in het leven waarvoor je uiteindelijk hier bent. 

Blog over eetstoornissen - zelfvertrouwen - zelfcompassie - motivatie

Accepteer de realiteit

Wil jij ook weleens een situatie veranderen maar het lukt niet? Dat voelt op z'n zachts gezegd 'klote' en kost negatieve energie. We hebben gedachten zoals "Het zou niet mogen, het moet niet kunnen, ik wil het zus, ik wil het zo ...." Zodra we vechten tegen de realiteit en er keihard tegenin gaan lopen we vast en brengt het ons niets dan spanning, stress en verdriet. In die spanning of het verdriet zit een waardevolle levensles verborgen. Waarom zou het anders negatief voelen?

Je hebt een keuze! Je kunt je er tegen blijven verzetten of je kunt de realiteit accepteren zoals die op dit moment is. Hoe zou jij je voelen als je zou geloven dat alles wat er op dit moment in jou leven gebeurt ook zouden moeten gebeuren? Hoe zou jij je voelen alles alles wat je meemaakt precies zo zou zijn gepland, omdat je het moest meemaken. Dan zou jij je waarschijnlijk minder opgejaagd voelen, minder stress hebben en wellicht zou jij je afvragen wat je te leren hebt. Ja toch? Vooruit, stel jezelf de vraag. Wat heb jij nog te leren? Welke les kun je leren uit jouw situatie of jouw verhaal? 

Tot slot wil ik deze bijzondere video met je delen waarin Tony Robbins en Ophray Winfrey ingaan op dit onderwerp. Verander je staat van zijn en je verandert je toekomst. Een toekomst zonder eetstoornis. Ben jij er klaar voor?

In deze korte video praten Ophray Winfrey en Tony Robbins over hun staat van zijn en hoe je die kunt veranderen. Verander je staat en verander je toekomst!

Vond je dit Blog leuk en leerzaam? Bestel dan ook zeker het zelfhulpboek voor inspiratie en motivatie!

Klik op het plaatje hier rechts!

 

"Kun jij wel wat hulp gebruiken om je staat van zijn te veranderen? Ik help je graag verder. Klik hier voor een gratis kennismakingsgesprek.

Heb jij een verhaal wat je graag wilt delen, e-mail je artikel dan naar info@isapower.nl

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!
Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?
Een dag uit mijn eetstoornis (door Tessa)
- Drunkorexia - de alcoholische eetstoornis. Bestaat het echt?
- Fall in love - leren eten zonder schuldgevoel.
- Wat vergoed de zorgverzekeraar bij eetstoornissen?
- Kun je iets willen? Of wil je het dan al?
- Wat is nu eigenlijke het ideale schoonheidsideaal?
- Is een eetstoornis alleen een vrouwending? 
- Een eetstoornis kan werkelijk iedereen overkomen, of toch niet? 
- Waar verlang jij werkelijk naar?
- Als olifanten konden vliegen dan .....
- Wat doe jij met tegenwind in je leven?
- Hoe raak je in je flow?
- Waarom zou je veranderen?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij het volgende (B)EAT IT Camp?