Chillen op je billen, hoe doe je dat?

“We rennen en vliegen, je leeft maar door en staat zelden stil.      

Stil zitten en niets doen, hoe doe je dat eigenlijk?

Het is net alsof Herman van Veen het nummer ‘Opzij’ speciaal voor mij geschreven heeft. “Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, we hebben ongelooflijke haast, we moeten rennen, vliegen, duiken, vallen en weer opstaan”

De meeste dagen van het jaar heb ik van ‘s ochtend tot ‘s avonds vol gepland staan, en als er tussendoor tijd over is dan doe ik snel mijn boodschappen. Soms ben ik zo gehaast, dat ik ‘s ochtends de deur van mijn huis uit ren zonder mijn laptop. Dan spring ik mijn auto weer uit, die ik al gestart had, en ren ik terug naar binnen en stoot ik me bij binnenkomst hard aan de tafel. Auwww …..‘s avonds blijkt dit een grote blauwe plek te zijn, die later die week groen en geel verkleurd. Mijn moeder riep niet voor niets haastige spoed is zelden goed tegen mij, ook mijn voormalige werkgever had een nickname voor mij: rupsje nooit genoeg. Uit de gesprekken met vrienden blijkt al snel dat ook sommige van hen zo’n druk bestaan hebben. We leven van afspraak tot afspraak, met overvolle agenda’s!

Niet alleen zij maar het  merendeel van de Nederlandse maatschappij heeft er een handje van, alleen niet iedereen houdt er van die lelijke geel groenachtige blauwe plekken aan over. Toch vind ik zo’n blauwe plek niet zo heel erg. Ik ga er graag flink tegenaan, het geeft mij een heerlijk gevoel als ik veel dingen kan doen in een dag. Het nadeel is wel dat ik

Schermafbeelding 2013-12-24 om 13.50.50.png

‘s avonds in bed lig en voor mijn gevoel nog steeds aan het rennen en vliegen ben, dus kan ik moeilijk in slaap vallen. Stil zitten en niets doen, hoe doe je dat eigenlijk? Het is iets wat ik graag nog zou willen leren. Het lijkt me heerlijk dat ook ik, net als een door gewinterde buddhist, even nergens aan hoef te denken en in het ‘hier en nu’ kan chillen op mijn billen. Ik heb ooit keer een yoga les gevolgd samen met een vriendin, maar proestend van het lachend zijn we de zaal uitgerend omdat er iemand een kei harde scheet liet bij het doen van een moeilijke oefening. Toen ik twee weken later ging ik weer terug kwam en mij verontschuldigde voor mijn lachbui, zei ik dat die voort kwam uit onwetendheid. Ik weet dat yoga je leert om dingen los te laten, maar ik wist toch ook niet dat scheten laten ook heel normaal is tijdens de yoga? De lessen die daarop volgde waren heel erg fijn en kwam mijn geest echt tot rust. Yoga is zeker een aanrader voor diegene die op een ontspannen en toch ook intensieve manier bezig willen zijn met hun lichaam en geest.

Heb jij een verhaal wat je graag wilt delen, e-mail je artikel dan naar info@isapower.nl

Klik hier: gratis kennismakingsgesprek of personal coachingHeb jij het zelfhulpboek van Isabelle al gelezen?

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!
Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?
Een dag uit mijn eetstoornis (door Tessa)
- Drunkorexia - de alcoholische eetstoornis. Bestaat het echt?
- Fall in love - leren eten zonder schuldgevoel.
- Wat vergoed de zorgverzekeraar bij eetstoornissen?
- Kun je iets willen? Of wil je het dan al?
- Wat is nu eigenlijke het ideale schoonheidsideaal?
- Is een eetstoornis alleen een vrouwending? 
- Een eetstoornis kan werkelijk iedereen overkomen, of toch niet? 
- Waar verlang jij werkelijk naar?
- Als olifanten konden vliegen dan .....
- Wat doe jij met tegenwind in je leven?
- Hoe raak je in je flow?
- Waarom zou je veranderen?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij het volgende (B)EAT IT Camp?