Wat vertelt jouw klacht jou?

Interview met Doktor Juriaan Galavazi
Expert Talk

Jouw klacht leren zien als kans

In dit persoonlijke interview met Doktor Juriaan Galavazi verteld hij hoe je jouw klacht kan zien als kans, hoe hij patienten helpt in zijn praktijk en wat je zelf kan doen als je worstelt met een eetstoornis. Ook verteld Doktor Galavazi hoe zijn burn out hem zelf wakker schudde, hij moest zijn leven rigoreus veranderen anders zou zijn klacht blijven bestaan. Doktor Juriaan kwam erachter dat het reguliere pad (en de reguliere zorg) hem niet verder kon helpen. Er volgde een weg van vallen en opstaan. 

- Juriaan Galavazi
"Je lijf is de perfecte thermometer. De richtingaanwijzer die jou precies vertelt waar je heen moet. Wat is de rol van jouw gedachten en gevoelens bij het ontstaan van fysieke klachten?"

Daar waar we met het hoofd geen “nee” meer kunnen zeggen, zal het lichaam het voor ons doen. Wanneer we dagelijks in patronen zitten die we eigenlijk niet meer willen, dan levert dat een continue spanning op. Als we dat steeds opzij blijven duwen met ons hoofd en er op die manier geen uiting aan geven, dan kan de spanning nog maar één kant op: naar binnen. Het lijf zal dan reageren, vaak met klachten als gevolg: moeheid, hoofdpijn, benauwdheid, hartkloppingen, slecht slapen, pijnklachten in spieren en gewrichten, huidproblemen… “Wat zou de klacht jou kunnen vertellen?” is dan een waardevolle vraag. Met andere woorden: waar zeg je nog steeds “ja”, terwijl je eigenlijk “nee” zou moeten zeggen? Het is een opening van de poort naar herstel.

En verder nog zijn kijk op eetstoornissen en waar je aandacht aan moet schenken tijdens je herstel. Een bijzonder en openhartig interview over hoe je lichaam en geest weer in balans kan krijgen. 

Meer weten over Doktor Juriaan Galavazi? Bezoek zijn website

Chat with us