Gastles Eetstoornissen


Deze gastles is speciaal voor het Hoger onderwijs (MBO& HBO). Het overwinnen van een eetstoornis is niet niks! Deze ervaring hebben de ervaringsdeskundigen van het ISA Power team gevormd en gemaakt tot wie zij zijn: krachtige mensen die weten wat zij willen. Studenten hebben de mogelijkheid om na de les vragen te stellen.

Op delicate doch luchtige en wijze weten zij in de gastlessen het taboe en de schaamte die er heerst over deze ernstige psychische ziekte weg te nemen. Het ISA Power team weet op een zeer inspirerende manier gastlessen en workshops te geven. Tijdens de gastlessen gaan zij liefdevol om met gevoelens en angsten van leerlingen én tegelijkertijd zullen ze leerlingen uitdagen om na te denken. Het bewustzijn wordt geprikkeld.

Wij gaan voor de preventie van eetstoornissen! 

Uit onderzoek is gebleken dat rond de 16e jarige leeftijd mensen starten met lijngedrag. De meeste eetstoornissen ontstonden met een onschuldig dieet. Het is belangrijk om deze kwetsbare doelgroep te informeren over de risico's en gelijktijdig uit te dagen om zich te ontwikkelen als sterke, krachtige, zelfstandige, boeiende en zich zelf liefhebbende mensen. 

Tijdens de gastles spreken we o.a over:

  • Verschillende eetstoornissen (m/v)

  • Diverse copingsmechanismen

  • Het psyschiche gevecht van de ziekte

  • Lichamelijke consequenties van de ziekte

  • Moeilijke emoties en trauma's

 

Meer informatie?
 

Wilt u een ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen bij u op school laten spreken?

E-mail naar: info@isapower.nl

Chat with us