Wees trouw aan jezelf

Geschreven door Carly: volgt (B)EAT IT bij ISA Power

Screen Shot 2017-05-09 at 19.06.18.png

Als er iets is wat ik dit jaar heb geleerd, dan is het om trouw te zijn aan jezelf. Toch is het iets wat veel mensen niet doen. Doorgaan met je werk terwijl je moe bent, eigenlijk geen zin hebben om te sporten maar toch gaan omdat je persé dat ‘perfecte’ lichaam wilt. De ene ‘verplichting’ na de andere afgaat omdat je denkt dat het van je verwacht wordt.

De sleur van het leven

Mijn naam is Carly en ik ben 23 jaar. Ik ben uit de sleur van het dagelijks leven gestapt. School staat op een laag pitje en mijn bijbaantjes staan op pauze. Ik ben van origine doktersassistente en doe de docentopleiding in Gezondheidszorg en Welzijn. Ik ben iemand die klaar staat voor iedereen, alles perfect wilt hebben en vooral niemand teleur wilt stellen. Kortom ik heb niet goed geluisterd naar mijn eigen lichaam en geest. De enige wie ik op dit moment teleurgesteld heb ben ik zelf.

Het gevolg 

Als gevolg heb ik een eetstoornis N.A.O. (niet anders omschreven) ontwikkeld. Door niet goed naar mijzelf te luisteren, en mezelf niet serieus te nemen, ben ik hier veel te lang mee rond blijven lopen. Ik zou mezelf NOOIT iets aandoen maar ik dacht bij mezelf “als mij nu iets overkomt zou ik het niet erg vinden”. Ik kreeg gedachten en gevoelens waar ik zelf van schrok. Daarom heb ik in november 2016 besloten het roer compleet om te gooien. Sindsdien heb ik stappen gezet in de goede richting.

“We know what we are, but not what we may be.”
- William Shakespeare

Hulp bij mijn eetstoornis

We leven in een wereld die niet altijd makkelijk is. Mensen hebben altijd wel wat te zeuren. We leven in een prestatiemaatschappij waardoor ik niet altijd naar mezelf luisterde. In november 2016 heb ik op eigen kracht hulp gezocht, namelijk: een afspraak gemaakt bij de huisarts. Dit vond ik verschrikkelijk, want om hulp vragen vind ik moeilijk. De huisarts heeft mij toen doorverwezen naar de GGZ, waar de behandeling voor mijn eetstoornis pas maanden later zou starten. Omdat het zo lang zou gaan duren ben ik zelf opzoek gegaan naar iets anders. En zo kwam ik uit bij ISA power. Samen met mijn coach heb ik al flinke stappen gemaakt, maar ik ben er nog lang niet. 

Ik merk dat ik snel in oude gewoontes en gedachten terugval. Mijn eetstoornis probeert te controle te behouden. Maar ik laat dat niet meer toe. Het kost energie en uithoudingsvermogen, het is een continue strijd. Maar ik geef niet op, want ik ben al zoveel sterker dan dat ik was.

Ga samen met mij de strijd aan en zoek ook hulp om jouw eetstoornis te overwinnen. 

Liefs,
Carly

P.s.; plan een intake gesprek om te ontdekken wat ISA Power voor jou kan beteken. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat geen enkel traject bij ISA Power hetzelfde is. Wij maken altijd maatpakjes, omdat we geloven dat jij uniek bent en unieke behoeftes hebt. 

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. In de regio Breda, Apeldoorn, Utrecht, Zwolle en Limburg zijn we op zoek naar nieuwe coaches. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 

Chat with us