What doesn’t kills you makes you stronger

Door Lianne: Coach bij ISA Power

Waar ik enkele jaren geleden zo mee worstelde heeft mij nu alleen maar sterker gemaakt. Ik heb mogen zien en mogen voelen wat een kracht een mens in zich heeft en daar heb ik tot nu toe heel veel mee bereikt. Ik geloof er in dat het mij nog verder gaat brengen dan waar ik nu al ben.

www.isapower.nl  -  Ook jij kan je eetstoornis overwinnen

Mijn eetstoornis begon onschuldig. Van een beetje willen afvallen naar steeds minder willen wegen. Van een beetje op mijn eten letten tot bijna niks meer eten. Van een paar keer per week in de sportschool staan naar elke dag naar de sportschool moeten van mijzelf.

De eetstoornis had zijn eigen willetje en ik liet dit toe. Ik gaf mij toe aan de stemmen in mijn hoofd.

Op het moment dat ik hoorde dat mijn schoolvriendinnen naar de mentor waren gestapt om te vertellen dat ze zagen dat het niet goed ging met mij, mijn beste vriendin vertelde dat zij niet begreep wat er de laatste tijd met mij aan de hand was en dat mijn moeder tot 2x aan toe met mij naar de dokter wou, had ik zelf ook door dat er iets niet goed was.

Toen kwam de achtbaan in beweging. Ik nam mijzelf voor dat ik weer gezond wou worden. Dit in samenwerking met een coach. Ik vond het eng, doodeng. Maar ik wist dat ik dit nodig had om een toekomst te hebben. 

Het waren lange coach sessies. Ik dacht dat ik er wel binnen een paar weken klaar mee zou zijn en dat mijn leven dan wel weer op de rit was. Dat ik mijn school gewoon tussendoor af kon maken en dat ik gewoon naar het buitenland kon voor mijn stage.

Maar dit liep even anders. Ik merkte dat mijn lichaam op dat moment ook stop zei. Dat ik echt de focus op mijn herstel moest leggen en dat alle andere dingen even minder belangrijk waren. Ik kwam er achter dat het niet zo makkelijk was als ik dacht en dat ik echt elke dag aan de slag zou moeten gaan en dat ik elke dag moest vechten tegen het stemmetje in mijn hoofd.

En wat vond ik nu echt belangrijk? Wat wilde ik nu echt?

Mijn nummer 1 was gezond zijn. En door mijn coach gesprekken leerde ik mijzelf weer kennen. Ik leerde mijn eigen kracht in te zetten om het stemmetje in mijn hoofd te controleren. Ik leerde de controle over mijn leven weer terug te krijgen. Ik begon de kracht die in mij zat echt te voelen en dacht: Wat nu als ik deze kracht ga gebruiken om mijn eetstoornis te overwinnen? Wat nu als ik deze kracht die in mij zit ga gebruiken om mijn doelen en dromen waar te maken? Ik leerde te praten over mijn gevoelens. Ik durfde te vertellen wat IK wou. Waar IK voor stond. Ook leerde ik visualiseren en mediteren. Hierdoor krijg ik een rust in mijn lichaam en kom ik dichter bij mijzelf.

Ik stel mijzelf vragen als; ‘wat voel ik?’ ‘wat wil ik?’ ‘is dit wat goed voor mij voelt?’

Wanneer mijn coach vroeg wat ik nu echt wilde in de toekomst was het eerste wat in mij opkwam en wat ik zei: ‘Ik wil mensen helpen die in het zelfde schuitje zitten waar ik nu nog in zit. Ik wil mensen helpen om meer uit het leven te halen’.

Na mijn coaching ben ik doorgegaan met het mediteren en met het lezen van inspirerende boeken en blogs. Ik houd er van om mij te verdiepen in zelfontwikkeling , in de mens en in het leven. En dit is wat ik elke dag doe. Ik zit dit verhaal te schrijven met een dankbaar hart. Het klinkt misschien vreemd maar ik ben stiekem dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt en ook wat er allemaal op mijn pad komt. Het heeft mij alleen maar sterker gemaakt en laten zien wat er allemaal mogelijk is.

Ik geloof er in dat iedereen hier is om zijn of haar droom te leven. Iedereen heeft een kracht in zich om alles aan te kunnen wat ze op hun pad krijgen. 

Leef je dromen, ga je doelen achterna, vecht voor wat jij wilt en geniet! Het leven is van jou en jij kan er van maken wat jij wilt zolang je maar durft. Houd van jezelf, omarm je perfecties èn imperfecties. Accepteer je lichaam. Het leven is te kort om onzeker en bang door het leven te gaan. Wanneer je gelooft in je eigen kracht kun je alles aan!

Liefs, 
Lianne

Plan een intake gesprek om te ontdekken wat ISA Power voor jou kan beteken. Wat in ieder geval belangrijk is om te weten is dat geen enkel traject bij ISA Power hetzelfde is. Wij maken altijd maatpakjes, omdat we geloven dat jij uniek bent en unieke behoeftes hebt. 

Of misschien wil jij inzetten als coach of vrijwilliger voor ISA Power? ISA Power is altijd op zoek naar ervaren coaches met levenservaring. Lees meer over de functie als coach bij ISA Power. 

Chat with us