Durf te springen!

Deze blog is geschreven door Charlotte Lerminiaux, Ervaringsdeskundige coach bij ISA Power.

15 was ik, een onzekere jonge meid met een wel heel perfectionistisch kantje. Mijn lichaam was aan het veranderen en het ging niet zoals ik het wou. Ik voelde me te dik en werd ineens ook heel gevoelig voor opmerkingen over mijn lichaam. De eetstoornis sloop er langzaam in: een beetje mee-eten met mijn mama die aan het diëten was, enkel fruit als ontbijt, een brooddoos die gevuld was met enkel wat toastjes en tomaten, geen vlees meer eten...

Allemaal nieuwe regels en altijd maar meer. Ik kwam terecht in mijn eigen wereld van extreem gezond eten en nooit meer genieten. Het beheerste mijn gedachten en mijn leven. Ik kon er niet meer los van komen, het zal in me!

Althans, zo voelde het toch een aantal jaren. Tot ik besefte dat ik er genoeg van had. Voor wie deed ik dit? Waarom deed ik dit? Mijn motivatie om mijn eetstoornis te overwinnen werd flink op de proef gesteld want die eetstoornis was ook een deel van mij geworden. Dat merkte ik aan mijn gedrag (ik verviel in mijn strikte eetgewoonten) en aan reacties van anderen (eet jij nu toch wel chips?). Om nog maar te zwijgen van de onzekerheid die ik voelde: wie was ik immers zonder mijn eetstoornis?

Inmiddels ben ik een jonge vrouw die heel wat geleerd heeft over zichzelf de afgelopen jaren. Ik overwon mijn eetstoornis door op te komen voor mezelf en opnieuw te leren luisteren naar mijn lichaam en geest! Ik was vergeten dat je lichaam je signalen geeft en dat je door daarnaar te luisteren heel gelukkig kan zijn. Ik heb geleerd om meer te willen in plaats van vanalles te moeten. Ik weet nu dat je zelf je omgeving creëert en zie nu ook hoe ik dat deed tijdens mijn eetstoornis.

Is alles nu al helemaal op orde? Nee hoor! En dat is maar goed ook... Ik heb nog best veel werkpunten (nog meer luisteren naar mijn lichaam, beter communiceren over mijn gevoelens, minder twijfelen aan mezelf) en dingen om naar uit te kijken. Maar ik geniet opnieuw!

Ik kan mijn lichaam weer voelen en ben tevreden als ik in de spiegel kijk. Ik probeer nu de dingen op me af te laten komen en keuzes te maken die bij me passen.

Trouw zijn aan mezelf heeft me tot hiertoe heel veel opgebracht en dat kan ook voor jou de sleutel tot succes zijn!

Wil jij ook weer leren om trouw aan jezelf te zijn? Woon je in de omgeving België en wil je hier hulp bij? Plan een GRATIS intake gesprek in met mij!

Verzorg je lichaam, geniet van kleine en grote dingen, daag jezelf uit, wees niet bang en durf te springen! Dat is in een notendop waar mijn leven vandaag om draait. Geen eetstoornis meer die me dit kan ontnemen!