Proost op de samenwerking met Stichting JIJ

GROOT NIEUWS! Deze week ben ik gaan samenwerken met Stichting JIJ uit Rotterdam. 

Stichting JIJ is een zelfhulporganisatie speciaal voor JOU! Voor mensen met een eetprobleem of eetstoornis en hun naasten (dus ook voor je ouders). Het initiatief bestaat sinds november 2009. Vanaf maart 2010 is de organisatie officieel een Stichting geworden. Samen gaan we workshops en voorlichting geven op scholen en ouders en andere professionals informeren!

Saskia Lagerwaard en Simone Storm hebben samen Stichting JIJ opgericht vanuit de behoefte om mensen met een eetprobleem (die geen professionele hulp willen of durven zoeken) laagdrempelige ondersteuning te bieden. De kernactiviteiten worden volledig verricht door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Dit zijn mensen die zelf een eetprobleem hebben (gehad) en hun eigen ervaring hebben omgezet in kracht en energie om andere mensen met dezelfde problematiek te helpen.

Schermafbeelding 2014-05-08 om 16.47.37.png

Stichting JIJ is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met circa 40 vrijwilligers en richt zich in de eerste plaats op mensen met een eetprobleem of -stoornis die de stap naar professionele hulp (nog) niet durven of willen zetten, maar wel behoefte hebben aan hulp! Het is een stok achter de deur en een veilige plek waar ze over hun probleem kunnen praten, ervaringen kunnen uitwisselen, elkaar kunnen steunen en in hun eigen tempo stappen kunnen nemen.

Merel van Stichting JIJ heeft mij een rondleiding gegeven door het JIJ huis. Wat is het er knus! De relaxte hoekbank om op te liggen viel mij als eerste op, daarna zag ik de spelletjes in de kast staan en je kunt zelfs je hond meenemen ;-) Naast al dit moois is zijn er twee relax ruimtes waar zelfs GRATIS massages en andere workshops worden gegeven. Wie wilt dat nu niet? Echt de moeite om eens te bezoeken ;-) Dus zet je over je schaamte heen en kom, want.......


Er is altijd wel iets leuks te doen bij het JIJ huis. bekijk hun website en kijk zelf waar je aan bij zou willen sluiten. 

"In de afgelopen jaren heb ik zoveel mooie, lieve, bijzondere mensen ontmoet (zowel deelnemers als vrijwilligers), dat ik superblij ben dat ik deze stap heb gezet. Ik hoop dat ook jij op een dag zult ervaren hoe mooi en waardevol je bent om van daaruit al jouw dromen waar te maken! Gun jezelf die kans, pak jezelf bij elkaar en zoek hulp! Het voelt misschien als ‘zwak’, maar eigenlijk ben je dan juist heel sterk! - Sakia Lagerwaard" 

De zelfhulpgroepen zijn bedoeld voor iedereen die aan de slag wil om:

  • je zelfbeeld te gaan versterken,
  • je eigenwaarde te verhogen 
  • je zelfvertrouwen te vergroten 

 

Klik hier: gratis kennismakingsgesprek of personal coachingHeb jij het zelfhulpboek van Isabelle al gelezen?

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!

Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij er in April bij, bij het (B)EAT IT Camp?