Waar verlang jij naar?

 Verlang jij naar de chocoladetaart of naar het gevoel wat het je geeft?

Verlang jij naar de chocoladetaart of naar het gevoel wat het je geeft?

We zijn gewoontedieren! Het liefste doen, drinken, eten we vaak hetzelfde en herhalen we dag in dag uit dezelfde patronen omdat het zo vertrouwd is. Of we doen dingen waar we goed in zijn en het liefst ook nog eens die dingen die direct resultaat opleveren. Heerlijk die korte termijn bevredigingen! Dat resultaat kan ook een gevoel zijn waar we vanaf willen of waarnaar we juist verlangen. Tijdens mijn wekelijkse filosofie avond stonden we dit keer even stil bij het woord 'verlangen', wat betekend het nu echt? Volgens de Dikke van Dale, de enige van ons twee die echt dik is, betekend het 't volgende: begeren, wensenverlangen naarernaar verlangen om, begeert, wens of eis.  Verlangen heeft altijd te maken met een emotie, een bepaalde staat van 'zijn' wat we willen ervaren. We kunnen verlangen naar een reep chocolade, maar eigenlijk verlangen we niet naar de smaak in onze mond, maar we verlangen naar het gevoel wat het ons geeft. Zo verlangen we niet naar nieuwe schoenen of de zomervakantie, maar we verlangen naar het 'gevoel' wat die nieuwe schoenen ons gaan geven of het gevoel van 'rust' wat de vakantie met zich mee brengt. Verlangens zijn dus altijd gekoppeld aan emoties, of verlangens zijn emoties! We kunnen ook verlangen naar een herinnering. Een moment met een goede vriend van vroeger of we verlangen naar de toekomst, daar waar alles beter wordt. Wanneer we ergens naar verlangen zijn we niet werkelijk in het hier en nu. We wachten op verandering of we verlangen naar verandering. Elk mens heeft verlangens! We verlangen naar promotie, de prins op het witte paard, het perfecte lichaam, een slanke taille, liefde en ga zo maar door. Willen we niet gewoon allemaal gelukkig zijn? Alsof die prins op het witte paard geluk onder zijn arm heeft zitten en alsof die promotie ons gelukkig gaat maken? Alsof 'geluk' zelf een tastbaar doel op zich is. Moeten we daar werkelijk op wachten? Alsof het zomaar komt aanwaaien? Het enige wat zomaar opeens komt aanwaaien is de wind! We moeten er dus iets voor doen? Maar wat dan? Zoals Socrates zei 'Geluk zit op de rug van de handeling'. Willen we werkelijk gelukkig worden, dan moeten we daar zelf iets aan doen! We zullen moeten handelen! En juist dat 'doen' is vaak lastig voor mensen, omdat we heel veel dingen onbewust doen! Dus hoe gaan we dat 'doen' doen? Tja daarvoor zullen we het toch echt moeten DOEN.............Wat ga jij vandaag DOEN om meer geluk te ervaren in je leven?

 

 

Heb jij een verhaal wat je graag wilt delen, e-mail je artikel dan naar info@isapower.nl

Klik hier: gratis kennismakingsgesprek of personal coachingHeb jij het zelfhulpboek van Isabelle al gelezen?

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!
Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?
Een dag uit mijn eetstoornis (door Tessa)
- Drunkorexia - de alcoholische eetstoornis. Bestaat het echt?
- Fall in love - leren eten zonder schuldgevoel.
- Wat vergoed de zorgverzekeraar bij eetstoornissen?
- Kun je iets willen? Of wil je het dan al?
- Wat is nu eigenlijke het ideale schoonheidsideaal?
- Is een eetstoornis alleen een vrouwending? 
- Een eetstoornis kan werkelijk iedereen overkomen, of toch niet? 
- Waar verlang jij werkelijk naar?
- Als olifanten konden vliegen dan .....
- Wat doe jij met tegenwind in je leven?
- Hoe raak je in je flow?
- Waarom zou je veranderen?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij het volgende (B)EAT IT Camp?