Wat doe jij met tegenwind?

Schermafbeelding 2014-01-26 om 11.33.55.png

Gisterenochtend werd ik door een goede vriend opgehaald met de auto. Ik zou een avontuurlijke dag gaan beleven, maar wat we gingen doen en waar we naartoe zouden gaan bleef een verrassing. Na een autorit van bijna twee uur arriveerden we een half uurtje te laat bij het Kite Surf Center in Ouddorp. We verontschuldigen ons voor het 'Brabantskwartiertje'! 

Wat is een Brabantskwartiertje? Het staat niet alleen maar voor een kwartiertje té laat komen, maar vooral ook voor relaxed door het leven gaan en vol passie en enthousiasme de dingen doen die je interesseren. 

De twee instructeurs die vriendelijk op ons stonden te wachten, waren zoals je van de meeste surfers en outdoor mensen kunt verwachten, super relaxed. We mochten direct mee naar buiten en onze muts en wanten, die ik niet bij me had, aantrekken. 

Het waaide erg hard en het zou erg koud zijn buiten vertelde de instructeur die zelf een warm skipak aanhad. En daar stond ik dan geheel onvoorbereid op mijn hoge hakken te koukleumen in mijn legging en mijn dunne jas. Gelukkig had de instructeur een paar extra wanten die ik mocht lenen. Na de instructies mochten we meteen in onze kite-buggy stappen, met het doel om zelf als  tornado's over het Noordzeestrand te kunnen vliegen. 

Ervaren kiters kunnen maar liefst snelheden van 150 kilometer per uur bereiken en dat wilde ik ook kunnen. Viel dat even vies tegen! Het was knap lastig om zowel mijn kite goed in de lucht te houden en gelijktijdig mijn buggy te besturen. Met een gemiddelde van 20 kilometer per uur ging ik stapvoets over het Noorzeestrand. Ik kreeg het zelfs voor elkaar, klungelig en onervaren als ik was, om achteruit in mijn karretje over het strand te gaan. De wind blies mijn kite alle kanten op zodat de touwtjes in elkaar verstrengeld raakten en mijn kite als pudding in elkaar zakte. Stomme wind waarom doe je niet gewoon wat ik wil? Na nog een paar keer oefenen bleek de wind mij toch goedgezind te zijn en kon ik mijn kite zo besturen dat ik in mijn buggy over het strand vloog. Ondanks de kou, mijn blauw lippen en rode wangen, had ik het super naar mijn zin. Ik werd steeds beter en leerde spelen met de wind. Ik leerde anticiperen op zijn vlagen en mijn kite bleef mooi in de lucht hangen. Met alle windvlagen en zelfs met tegenwind kreeg ik het voor elkaar om vooruit te gaan. Zo is het ook in het echte leven. De wind komt van alle kanten en we hebben zelfs tegenwind nodig om vervolgens weer heel hard vooruit te kunnen gaan. Sterker nog: Zonder wind zouden we niet eens vooruit komen. Wat doe jij met de tegenwind, verdriet, uitdagingen en obstakels in je leven? Laat jij je omver blazen of vecht je er hard tegen? Wat je ook doet, in beide gevallen krijg je zand in je ogen en wordt het een grote warboel in je hoofd. Je kunt er ook voor kiezen om je over te geven en mee te laten voeren door de wind, al is die soms guur en koud. Met de wind in je rug kom je veel verder en zul je betoverend mooie plekjes ontdekken.  

 

 

Heb jij een verhaal wat je graag wilt delen, e-mail je artikel dan naar info@isapower.nl

Klik hier: gratis kennismakingsgesprek of personal coachingHeb jij het zelfhulpboek van Isabelle al gelezen?

Meer inspiratie nodig? Lees dan ook de andere verhalen:
- De 10 weetjes over eten!
Hoe word je de beste versie van jezelf?
- Hoe eet je jezelf gelukkig en vitaal?
- Leren hoe je overal SCHIJT aan kan hebben?
- Ben jij hoog sensitief of heb je super power?
- Tips om lichaam en geest in balans te krijgen!
- Een gezond gewicht en toch een eetstoornis?
- Hoe groot is je verlangen om jezelf te zijn?
Een dag uit mijn eetstoornis (door Tessa)
- Drunkorexia - de alcoholische eetstoornis. Bestaat het echt?
- Fall in love - leren eten zonder schuldgevoel.
- Wat vergoed de zorgverzekeraar bij eetstoornissen?
- Kun je iets willen? Of wil je het dan al?
- Wat is nu eigenlijke het ideale schoonheidsideaal?
- Is een eetstoornis alleen een vrouwending? 
- Een eetstoornis kan werkelijk iedereen overkomen, of toch niet? 
- Waar verlang jij werkelijk naar?
- Als olifanten konden vliegen dan .....
- Wat doe jij met tegenwind in je leven?
- Hoe raak je in je flow?
- Waarom zou je veranderen?

CHECK IT OUT:
In onze events agenda vind je alle leuke workshops, event, lezingen voor jou en je omgeving. Kijk meteen of er iets tussen zit wat je leuk lijkt. Ben jij het volgende (B)EAT IT Camp?